Furuncul nedureros pe spate, vechi de 10 ani, moale, ridicat 6mm, diametru 12mm

16-09-2020
ursulevski
Nu este medic/terapeut
ursulevski
Pe spate am acnee, iar acest furucul (banuiesc ca-i furuncul..?) e pe omoplat. Nu prea are un varf bine definit inrosit. E ca o umflatura sub piele.Relativ moale la atingere. Nu ma doare, de-aia si l-am lasat in pace ani de zile.
De cateva ori am pus frunza de patlagina pe el (si alifie de musetel), si parca sa zic ca a inceput sa faca un varf (un pic mai rosu decat culoarea normala a pielii). Cert e ca a inceput sa ma manance (gadile). Incerc sa nu scapin furunculul ci zona de pe lange el.

E periculos? Pot sta toata viata cu el asa? (se vede iesit in relief prin tricouri). Un mic inconvenient e ca incerc sa am grija cand ma culc pe spate pe o suprafata tare, sa nu-l strivesc/deranjez.

Imi puteti recomanda de la farmacie vreo solutie (sau solutie naturala)? (din pacate am ramas fara asigurare medicala)
2 comentarii
1
16-09-2020, ora 12:50
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
S-ar putea sa fie un chist epidermoid. Acestea nu sunt de obicei periculoase, dar uneori se pot inflama si suprainfecta. Nu trec cu creme, ele se opereaza.
0
16-09-2020, ora 16:05
ursulevski
Nu este medic/terapeut
ursulevski
Multumesc. Da, uitandu-ma la poze cu chist epodermoid, mai degraba seamana cu ce am eu, decat cu furuncul. Furunculii in poze par sa fie mai de suprafata, avand o parte alba (gen un strat de piele subtire), ori la mine pare ceva "sub" piele (care e in "intreaga" ei grosime).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: