Furuncul nedureros pe spate, vechi de 10 ani, moale, ridicat 6mm, diametru 12mm
Pe spate am acnee, iar acest furucul (banuiesc ca-i furuncul..?) e pe omoplat. Nu prea are un varf bine definit inrosit. E ca o umflatura sub piele.Relativ moale la atingere. Nu ma doare, de-aia si l-am lasat in pace ani de zile.
De cateva ori am pus frunza de patlagina pe el (si alifie de musetel), si parca sa zic ca a inceput sa faca un varf (un pic mai rosu decat culoarea normala a pielii). Cert e ca a inceput sa ma manance (gadile). Incerc sa nu scapin furunculul ci zona de pe lange el.
E periculos? Pot sta toata viata cu el asa? (se vede iesit in relief prin tricouri). Un mic inconvenient e ca incerc sa am grija cand ma culc pe spate pe o suprafata tare, sa nu-l strivesc/deranjez.
Imi puteti recomanda de la farmacie vreo solutie (sau solutie naturala)? (din pacate am ramas fara asigurare medicala)
De cateva ori am pus frunza de patlagina pe el (si alifie de musetel), si parca sa zic ca a inceput sa faca un varf (un pic mai rosu decat culoarea normala a pielii). Cert e ca a inceput sa ma manance (gadile). Incerc sa nu scapin furunculul ci zona de pe lange el.
E periculos? Pot sta toata viata cu el asa? (se vede iesit in relief prin tricouri). Un mic inconvenient e ca incerc sa am grija cand ma culc pe spate pe o suprafata tare, sa nu-l strivesc/deranjez.
Imi puteti recomanda de la farmacie vreo solutie (sau solutie naturala)? (din pacate am ramas fara asigurare medicala)
2 comentarii
S-ar putea sa fie un chist epidermoid. Acestea nu sunt de obicei periculoase, dar uneori se pot inflama si suprainfecta. Nu trec cu creme, ele se opereaza.
Multumesc. Da, uitandu-ma la poze cu chist epodermoid, mai degraba seamana cu ce am eu, decat cu furuncul. Furunculii in poze par sa fie mai de suprafata, avand o parte alba (gen un strat de piele subtire), ori la mine pare ceva "sub" piele (care e in "intreaga" ei grosime).
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Furuncul si scaun cu sange
- 6-furuncule- -ulcioare- ce as putea sa fac?
- 4furuncul in zona genitala
- 6Mamei i-a aparut o umflatura mare pe spate
- 14Infectie - care nu vrea sa se opreasca din curgere
- 4Hemoroid, furuncul sau inceput de cancer?
- 0furuncul care dispare si reapare... fetita 9 ani
- 2acnee furuncul
- 3Furuncul spart
- 3Furunc in ureche
- 2Furuncul in spatele urechii ????
- 1furuncul de 2 luni
- 1Furuncul -:mancarime / intepaturi piele dupa dus sau la frig
- 0Iritatie de la absorbante
- 0Interpretare Rmn lombar
- 2Furuncul în interiorul urechii
- 9Umflatura in zona rinichiului stang
Mai multe informații despre: Furunculul umflatura pe spate