Frica de a sta singur in casa, dar si de a iesi din casa

01-07-2011
marina nicolae
Nu este medic/terapeut
marina nicolae
Este vorba de fiul mei, 22 ani.La inceput a fost numai frica de a merge cu mijloace de transport, apoi a refuzat sa mai iasa din casa.Am mers cu el la psihiatru si a primit tratament cu cipralex. La prima pastila a facut in prezenta mea un atac de panica (lucru confirmat de medicul de la salvare),.S-a renuntat la tratamentul medicamentos si am inceput psihoterapie cu un psholog care vine la domiciliu.A facut 10 sedinte fara mari progrese, adica iese afara dar nu singur si numai pe langa bloc, dar tot nu poate sta singur fara mine. Ma dispera sunt 3 luni si eu nu pot merge la serviciu.Cum pot sa-l conving sa stea singur? Are in permanenta teama ca va face iar un atac de panica si numai eu pot sa-l salvez. Material suntem la pamant, dar nu asta conteaza, doresc sa scape de aceasta frica.Daca vreau sa ies din casa sa merg la piata se inroseste, il apuca valuri de caldura, transpira, tremura, plange, inima ii pleaca galop si simte ca lesina.Nici un alt membru al familiei nu ma poate inlocui, are un frate, o sora plus tatal.Am incercat tot feul de discutii convingatoare, fara nici un rezultat.Lucreaza de 4 ani in domeniu sportiv, a calatorit in jumatate din Europa, fara teama de avion si dependenta de mine.Continuam sedintele de psihoterapie. Ce mai putem face? Multumesc.
6 comentarii
0
01-07-2011, ora 12:34
lory italia
Nu este medic/terapeut
lory italia
el lucreaza?
0
01-07-2011, ora 12:50
marina nicolae
Nu este medic/terapeut
marina nicolae
Din luna martie e in concediu medical, acum de odihina, lucreaza de 4 ani. La 1 august ar trebui sa fie la munca.Nu mai vrea la munca, nu-l intereseaza nimic, sta pe calculator toata noaptea si ziua doarme. E licentia, are o meserie frumoasa, a fost un copil bun, nu a facut probleme, nu bea, nu s-a drogat, dar fumeaza.Eu ii spun ca trebuie sa se trezeasca ca avem facturi de platit, ca viata e grea dar e frumoasa, ca e tanar si trebuie sa traiasca si tot eu aud. Multumesc pt. interpelare. Adaug detalii daca e necesar.
0
01-07-2011, ora 13:11
lory italia
Nu este medic/terapeut
lory italia
sa nu se fi intamplat cu el ceva la locul de munca!
ati vb cu el?
nu are prietena?
punet-l pe el sa intre pe forum si poate noi toti o sa ii dam curaj
dar el comunica cu fratii lui sau numai cu dumneavoastra?
0
01-07-2011, ora 13:28
Dr. Vochescu Carmen
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Vochescu Carmen
Problema medicala a fiului dvs trebuie tratata medicamentos de catre psihiatru. Va cred ca a avut un atac de panica la prima pastila de Cipralex, exista si niste motive pentru acest lucru. Medicamentele antidepresive si anxiolitice cum este si Cipralexul intra in actiune dupa aproximativ 2 saptamani de administrare continua. In aceste 2 saptamani pacientul nu este acoperit medicamentos, prin urmare atacurile pot persista. In plus teama fiului dvs privind acest medicament si reactiile lui adverse au putut "ajuta" la precipitarea atacului. In primele 7-10 zile medicamentele de acest gen pot exacerba starea de anxietate, persoana avand senzatia ca starea sa nu numai ca nu se amelioreaza, ci din contra.
De aceea la initierea tratamentului se recomanda un tratament adjuvant pentru vreo 2 saptamani care sa ajute pana la intrarea in actiune a medicamentului de baza.
Deci solutia se afla tot la psihiatrie, dvs putand face in continuare sedintele de psihoterapie ca adjuvante.
0
01-07-2011, ora 15:58
marina nicolae
Nu este medic/terapeut
marina nicolae
Multumesc d-nei doctor pentru raspunsul promt acordat. Am sa scriu mai tarziu.
0
07-07-2018, ora 01:40
Teo1357
Nu este medic/terapeut
Teo1357
Buna! Cum mai este fiul dvs? A scapat de aceste temeri si de atacurile de panica?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Frică, timiditate sau... fobie socială?
  •