Fracturi multiple degete de la picioare
Buna ziua,
In urma cu 10 zile, ca rezultat al unui accident, am suferit urmatoarele:
- luxatie deget mic
- fractura cap falanga proximala fara deplasare deget II
- fractura cap falanga proximala cu minima deplasare deget III
- fractura cap falanga proximala cu deplasare deget IV (despre care mi s-a spus ulterior ca are osul faramitat)
Intrebarea mea este cum ar trebui tratate aceste fracturi? Eu am momentan piciorul in ghips pana sub genunchi si mi se pare putin ciudat ca tocmai degetele sunt singurele in afara ghipsului. Am citit pe internet si am vazut ca in general fracturile degetelor se trateaza cu atele, nu cu ghips. In orice caz, degetele mele nu sunt imobilizate in niciun fel si mi se pare ciudat, cum am mai spus. In plus, am fost astazi la control la un doctor care parea prea grabit sa se uite atent la radiografie. Acesta mi-a spus ca este totul in regula, dar mie mi se pare ca oasele s-au deplasat putin si imi e teama sa nu se sudeze gresit...am intentia de a merge la control la un alt doctor, dar as aprecia daca as primi si aici un raspuns, o parere.
Va multumesc.
In urma cu 10 zile, ca rezultat al unui accident, am suferit urmatoarele:
- luxatie deget mic
- fractura cap falanga proximala fara deplasare deget II
- fractura cap falanga proximala cu minima deplasare deget III
- fractura cap falanga proximala cu deplasare deget IV (despre care mi s-a spus ulterior ca are osul faramitat)
Intrebarea mea este cum ar trebui tratate aceste fracturi? Eu am momentan piciorul in ghips pana sub genunchi si mi se pare putin ciudat ca tocmai degetele sunt singurele in afara ghipsului. Am citit pe internet si am vazut ca in general fracturile degetelor se trateaza cu atele, nu cu ghips. In orice caz, degetele mele nu sunt imobilizate in niciun fel si mi se pare ciudat, cum am mai spus. In plus, am fost astazi la control la un doctor care parea prea grabit sa se uite atent la radiografie. Acesta mi-a spus ca este totul in regula, dar mie mi se pare ca oasele s-au deplasat putin si imi e teama sa nu se sudeze gresit...am intentia de a merge la control la un alt doctor, dar as aprecia daca as primi si aici un raspuns, o parere.
Va multumesc.
3 comentarii
Buna ziua!
Este vorba despre un traumatism complex, absolut imposibil de apreciat fara examinare clinica si fara studierea directa a imaginilor radiologice.
Exista o probabilitate de peste 90% de afectare a articulatiei Lisfranc, leziune extrem de severa, care necesita categoric interventie chirurgicala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Este vorba despre un traumatism complex, absolut imposibil de apreciat fara examinare clinica si fara studierea directa a imaginilor radiologice.
Exista o probabilitate de peste 90% de afectare a articulatiei Lisfranc, leziune extrem de severa, care necesita categoric interventie chirurgicala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna ziua,
Va multumesc mult pentru raspunsul prompt. M-am interesat de articulatia Lisfranc si m-am uitat apoi pe radiografie, si dupa parerea mea -complet neavizata, e adevarat- in proportie de 80% aceasta nu a fost afectata, fracturile fiind in capatul opus al falangelor. Voi ramane la decizia de a mai merge la un consult.
Cu stima,
Iulia Ardelean
Va multumesc mult pentru raspunsul prompt. M-am interesat de articulatia Lisfranc si m-am uitat apoi pe radiografie, si dupa parerea mea -complet neavizata, e adevarat- in proportie de 80% aceasta nu a fost afectata, fracturile fiind in capatul opus al falangelor. Voi ramane la decizia de a mai merge la un consult.
Cu stima,
Iulia Ardelean
Da, aveti perfecta dreptate: leziunile articulatiei Lisfranc sunt greu de diagnosticat chiar de catre un ortoped generalist fara un Computer-tomograf bine executat..
Cat despre un profan, este evident ca nu are nici o sansa...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cat despre un profan, este evident ca nu are nici o sansa...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 60fractura peroneu
- 13Am fost operat la picior stang fractura inchisa cu deplasare in exterior
- 39Fractura metacarp 5
- 13fractura deschisa gamba dreapta
- 19Fractura maleola peroniera
- 5fractura baza metartas III, picior stang
- 4Probleme deget
- 6Fractura fara deplasare pol inferior rotulian + Intindere/ruptura partiala tendon patelar.
- 6Discontinuitate trabeculara la nivelul marii tuberozitati-calcaneu stang
- 5Sunt diagnosticat cu fractura acetabular stang cu deplasare
- 12Fractura incheietura mana
- 9Fisura de police
- 6Fractura inchietura mainii drepte (COPIL)
- 5pseudoartroza scafoid carpian
- 14Administrare calciu la fractura
- 0fractura parcelara os mare carpian drept
- 5Prolia - E buna pentru formarea calusului?
- 1Deget luxat
Mai multe informații despre: Fractura Luxatia degetului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: