Administrare calciu la fractura
Buna ziua, as dori sa stiu daca este recomandat sau chiar interzis sa administrezi calciu dupa ce ai avut fractura. Eu am o fractura de metatarsian 5 si mai am inca 11 zile de stat cu piciorul in gips. Este bine sau nu sa iau calciu?
Va multumesc!
Va multumesc!
14 comentarii
daca nu aveti probleme majore a sistemului osos (lipsa de parathormona, osteogenesis imperfecta, osteoporoza avansata etc) si sunteti o persoana sanatoasa cu alimentatie normala nu este nevoie sa luati calciu pentru inbunatatirea vindecarii osoase, oricum in cateva zile calciul nu va face nici un efect.
vindecarea osoasa este greu de influentat si rareori este necesarsa fie influentat
daca avetilitiaza renala este contraindicat sa luati calciu in cantitati mari
deci daca vreti puteti lua calciu insa sa nu asteptati un efect miraculos
vindecarea osoasa este greu de influentat si rareori este necesarsa fie influentat
daca avetilitiaza renala este contraindicat sa luati calciu in cantitati mari
deci daca vreti puteti lua calciu insa sa nu asteptati un efect miraculos
Buna seara!
Asa dori sa completez raspunsul distinsului coleg: ce nevoie aveti de gips pentru fractura metatarsianului 5????
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Asa dori sa completez raspunsul distinsului coleg: ce nevoie aveti de gips pentru fractura metatarsianului 5????
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Fractura este in 1/3 inferior cu deplasare, initial era vorba de operatie pt ca am reusit sa-mi fracturez foarte rau si urat, dar au zis ca incercam cu gips sa vedem, am fost regulat la control fractura nu se deplasase si au zis ca merg spre bine si totul va fi ok. Si eu am fost sceptica la inceput sunt curioasa dupa ce voi scapa de gips ce va fi cum va fi.
Ce inseamna """""1/3 inferior""""" in cazul metatarsianului 5??? Este vorba despre proximal sau despre distal??????
Daca este vorba despre proximal, uneori este necesar gipsul pentru 8-12 saptamani, fara sprijin podal.
Daca este vorba despre o fractura distala, imobilizarea gipsata este total inutila si chiar daunatoare consolidarii corecte.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Daca este vorba despre proximal, uneori este necesar gipsul pentru 8-12 saptamani, fara sprijin podal.
Daca este vorba despre o fractura distala, imobilizarea gipsata este total inutila si chiar daunatoare consolidarii corecte.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
spre baza metatarsianului, nu am pus piciorul deloc jos si nici nu am de gand vreau sa imi revin nu sa complic, este greu doar cu carje cadru si piciorul la orizontala ridicat pe perne.
As dori sa stiu recuperare medicala dupa cat timp as putea face?
Va multumes frumos!
As dori sa stiu recuperare medicala dupa cat timp as putea face?
Va multumes frumos!
La baza metatarsianului 5 exista 5 tipuri majore de fracturi, dintre care numai un singur tip necesita imobilizare gipsata, si aceea mentinuta pe o perioada de 2-4 luni. In rest, celelalte fracturi permit tratament functional (orteza speciala de mers)
Diferentierea se realizeaza prin studierea radiografiilor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Diferentierea se realizeaza prin studierea radiografiilor.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
As putea sa va trimit cumva filmele sa le vedeti si dumneavoastra?
Unde as putea sa va trimit ultima radiografie? Mentionez ca este facuta prin gips dar se vede bine.
Unde as putea sa va trimit ultima radiografie? Mentionez ca este facuta prin gips dar se vede bine.
Aveţi datele mele de contact aici, pe site ( faceţi click pe poza mea).
Marius Uscatu
Marius Uscatu
V-am trimis pozele cu fractura pe email, radiografia e facuta la aproximativ 2 saptamani dupa fracturare.
Va multumesc!
Va multumesc!
V-am raspuns pe email.
Categoric nu aveti nevoie de imobilizare gipsata pentru o asmenea fractura.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Categoric nu aveti nevoie de imobilizare gipsata pentru o asmenea fractura.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Buna!Claudia Anda!
Mai activezi pe site?
Am nevoie de ajutorul tau...am aceeasi problema la picior!As vrea sa stiu ce ai rezolvat.
Mai activezi pe site?
Am nevoie de ajutorul tau...am aceeasi problema la picior!As vrea sa stiu ce ai rezolvat.
Bună ziua am o fractură bimaleolara îmi puteți spune va rog frumos cît trebuie sa stau cu piciorul in atela si sa nu-l pun jos.Cînd pot sa stau in el
Am uitat să specific am 36ani 1, 70înălțime 80kg
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Cadere de calciu
- 4interpretarea rezultatelor analizelor: Uree Serica, Calciu Seric, Magneziu Seric
- 5inainte eram o persoana foarte activa, iar acum nu mai am pofta de nimic as sta in pat cand vin de l
- 6probleme mari dupa o fractura a gambei
- 2ameteali puternice in diverse momente si situatii
- 5palpitatii-cadere calciu?
- 10Fractura si entorsa
- 26Suplimentele cu Calciu
- 4interpretare analize: leucocite, monocite, glucoza, calciu
- 6Fisura peroneu
- 6Nu stiu de ce s-a intamplat asa !?
- 8Fractura metacarpian 5
- 4fractura cominutiva epifaza distala radius stang cu deplasare
- 24Fractura de astragal
- 6Fractura inchietura mainii drepte (COPIL)
- 2Cadere de calciu sau epilepsie
- 4Fractura cap radial
- 0fractura cominutiva edr si stiloida ulnara
- 2Fractura cominutiva a colului talusului stang
- 5Prolia - E buna pentru formarea calusului?
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Fracturile craniului
- Hipercalcemie
- Fractura
- Fractura la copii
- Fractura mandibulară
- Fractura de oboseala (fractura de stres)
- Fractura femurală (diafizară)
- Fractura dentară
- Fractura deschisă
- Fractura humerusului
- Lactatele in alimentatia copilului
- Sfaturi privind consumul de lapte
- Calciu
- Necesarul de calciu in timpul sarcinii
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: