fractura radius cu angulatie
Buna ziua,
Fiica mea (7 ani) si-a rupt mana dreapta vineri seara (17.02.2012), diagnosticul fiind fractura radius cu angulatie.
Medicul a efectuat o reducere a fracturii si a constatat pe film ca pozitia este acum cu o angulatie de cca. 15 grade. Recomandarea medicului a fost ca poate sa ramana asa si nu merita riscul unei anestezii totale si corectie sub aceasta;
Care este parerea dvs; ar putea fi implicatii nedorite pe termen lung daca pozitia nu este anatomic perfecta acum?
Multumesc
Fiica mea (7 ani) si-a rupt mana dreapta vineri seara (17.02.2012), diagnosticul fiind fractura radius cu angulatie.
Medicul a efectuat o reducere a fracturii si a constatat pe film ca pozitia este acum cu o angulatie de cca. 15 grade. Recomandarea medicului a fost ca poate sa ramana asa si nu merita riscul unei anestezii totale si corectie sub aceasta;
Care este parerea dvs; ar putea fi implicatii nedorite pe termen lung daca pozitia nu este anatomic perfecta acum?
Multumesc
2 comentarii
15 grade la 7 ani sunt cam mult mult, insa nu imposibil de remodelat. depinde mult si de natura fracturii, trebuie analizata atent daca angulatia a fost mare la inceput sa nu fie vorba de o fractura Galezzi care are indicatie absoluta pentru operatie chiar si la copii
postati prima radiografie si ce de dupa repozitie ca sa putem sa dam parerea
postati prima radiografie si ce de dupa repozitie ca sa putem sa dam parerea
Multumesc pentru raspuns
Nu am reusit sa postez radiogarfia ceruta, pentru ca intre timp fetita a fost operata. S-a constatat o marire a angulatiei sub ghips dupa o saptamana. A fost efectuata reducerea cu anestezia generala si s-a introdus o brosa.
Acum ma ingrijoreaza numarul de radiografii la care a fost supusa (5 cu pozitie dubla, deci de fapt 10)
Ma gandesc sa refuz noua radiografie propusa saptamana viitoare (la scoaterea atelei ghipsate)
Este o practica standard un numar atat de mare de radiografii la un copil de 7 ani?
Nu am reusit sa postez radiogarfia ceruta, pentru ca intre timp fetita a fost operata. S-a constatat o marire a angulatiei sub ghips dupa o saptamana. A fost efectuata reducerea cu anestezia generala si s-a introdus o brosa.
Acum ma ingrijoreaza numarul de radiografii la care a fost supusa (5 cu pozitie dubla, deci de fapt 10)
Ma gandesc sa refuz noua radiografie propusa saptamana viitoare (la scoaterea atelei ghipsate)
Este o practica standard un numar atat de mare de radiografii la un copil de 7 ani?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3fractura extremitatea distala radius stang fara deplasare
- 4fractura cominutiva epifaza distala radius stang cu deplasare
- 12ruptura radius mâna stângă
- 3Tasare radius stang copil 5 ani
- 2Operatie fractura radius cu mobilizare activa
- 2Tija metalica fi factură radius
- 1Fractura radius fara deplasare
- 6Sechele fractura epifiza distala radius cominutiva, cu deplasare, tratata conservator
- 3am fractura cominutiva epifiza distala radius
- 2fractura radius fetita 8 ani
- 2Recuperare fractură
- 0Fractura la radius fara deplasare
- 0Sfat fractura epifiza distala radius cu deplasare
- 1Fractura cu deplasare radius si ulna
- 1Fractura epifiza distala radius drept
- 3Recuperare post fractura epifiza distală radius cu deplasare
- 1Fractura epifiza distală radius cu deplasare
- 0EDR - kinetoterapie recuperare
Mai multe informații despre: fractura de radius