ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Fractura la degetul 2 de la picior

03-10-2018
Eleva
Nu este medic/terapeut
Eleva
Buna seara! Tatal meu are fractura de.deget, metatarsian 2, la picior, si este foarte umflat. Sta imobilizat si cu el.ridicat plus gheata. Trebuie bagat de urgenta in gips si se sudeaza mai repede sau nu trebuie neaparat cu gips? Si fragmin trebuie sa faca daca are gips sau si daca nu are. Astept raspunsul dvs. Multumesc mult!
5 comentarii
0
04-10-2018, ora 15:07
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Anticoagulant trebuie oricum. Depinde de fractura dacă trebuie sau nu ghips oricum e interzis sa calce pe picior
0
04-10-2018, ora 23:15
Eleva
Nu este medic/terapeut
Eleva
Multumesc mult! Nu calca pe el. Fractura cred ca e cu deplasare. Medicul de la noi nu prea l a bagat in seama sa zic asa, sau numai stie el exact ce I s a zis, fiindca n am fost cu el.
0
05-10-2018, ora 12:20
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg: are fractura de metatarsian 2 sau de deget 2?
Fracturile degetului NU necesita imobilizare gipsata.
Fraxturile metatarsianului 2 sunt infinit mai grave, de obiceii fiind doar o parte a fracturii-luxatii tip Lisfranc, leziune grava si invalidanta (care necesita interventie chirurgicala sau gips pentru 2 luni).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
07-10-2018, ora 00:25
Eleva
Nu este medic/terapeut
Eleva
Este fractura de metatarsian 2, nu de deget. Dar chiar si umflat asa se poate pune in gips? Si fractura este cu deplasare. Se poate suda, daca pacientul.refuza gipsarea sau operatia? Va multumesc mult!
0
07-10-2018, ora 23:15
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Fractura metatarsianului 2 este intalinita rarissim in mod izolat, post-traumatic (cel mai adesea este o fractura "de stress", cauzata de efortul excesiv).
Poate fi vorba despre ceva mult mai grav, si anume o fractura-luxatie tip Lisfranc, leziune grava si invalidanta.
Pacointul are dreptul sa refuze orice tratament, insa consecintele pot fi extrem de grave.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul