fractura de gamba.. cand o sa pot sa incep sa pasesc? sau care va fi evolutia?
Buna ziua, pe data de 1 ian.2009 am avut un accident cu sania si am suferit o fractura de gamba. In urma cu 3 saptamani am fost operata pentru fractura de tibie si fisura de peroneu, sau cum am auzit medici ca ziceau ca am, fractura de gamba spiroida.
Fractura nu a fost deschisa si nici cu deplasara. In urma operatiei mi s-au introdus 2 tije in forma de x pe tibie, fara aparat gipsat pe tot piciorul, doar o atela care nu omai am de 2 saptamani.
Dupa 5 zile de spitalizare am venit acasa si ma simt foarte bine, nu ma durut nici odata, doar se mai umfla. de o saptamana mi s-au scos si firele si doctoru a spus ca aproape este lipit in fata, dar sa nu calc pe el, doar sa il trag pe jos, ca si cum as freca podeaua cu el. Mai zicea ca poate sa dureze pana la vindecare si chiar jumatate de an.
Intrebarea mea este cand o sa pot sa incep sa pasesc? sau care va fi evolutia? si daca am nevoie de recuperare, in ce consta?
Nu stiu la cine sa ma adresez fiind din provincie. Va rog foarte mult ajutati-ma.
Fractura nu a fost deschisa si nici cu deplasara. In urma operatiei mi s-au introdus 2 tije in forma de x pe tibie, fara aparat gipsat pe tot piciorul, doar o atela care nu omai am de 2 saptamani.
Dupa 5 zile de spitalizare am venit acasa si ma simt foarte bine, nu ma durut nici odata, doar se mai umfla. de o saptamana mi s-au scos si firele si doctoru a spus ca aproape este lipit in fata, dar sa nu calc pe el, doar sa il trag pe jos, ca si cum as freca podeaua cu el. Mai zicea ca poate sa dureze pana la vindecare si chiar jumatate de an.
Intrebarea mea este cand o sa pot sa incep sa pasesc? sau care va fi evolutia? si daca am nevoie de recuperare, in ce consta?
Nu stiu la cine sa ma adresez fiind din provincie. Va rog foarte mult ajutati-ma.
5 comentarii
Stimata Doamna,
Raspunsul la intrebarea D-voastra poate fi elucidat doar dupa consultarea radiografiilor initiale si post-operatorii.
Exista zeci de tipuri absolut diferite de fracturi de gamba, fiecare avand un tratament si o abordare absolut diferite.
Este preferabil, logic, etic si uman sa consultati chirurgul care v-a operat, iar el va va furniza un program de reeducare a membrului inferior.
Doar in cazul in care nu aveti succes aveti dreptul sa cereti o alta opinie unui alt ortoped.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
www.chirurgiapiciorului.ro
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
Raspunsul la intrebarea D-voastra poate fi elucidat doar dupa consultarea radiografiilor initiale si post-operatorii.
Exista zeci de tipuri absolut diferite de fracturi de gamba, fiecare avand un tratament si o abordare absolut diferite.
Este preferabil, logic, etic si uman sa consultati chirurgul care v-a operat, iar el va va furniza un program de reeducare a membrului inferior.
Doar in cazul in care nu aveti succes aveti dreptul sa cereti o alta opinie unui alt ortoped.
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
www.chirurgiapiciorului.ro
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
Buna ziua, ma numesc Roxana am 14 ani si sunt handbalista...Am avut un accident rutier pe data de 1 iulie si am suferit o fractura cuminutiva a diafiziei tibiei cu fractura fibulei la piciorul drept. S-a intervenit chirurgical in anestezie, practicandu-se reducerea sangeranda; Osteosinteza cu suruburi.
Piciorul meu nu a fost pus in ghips deoarece am avut o rana mare la calcai, tot ce trebuia sa fac este sa nu calc pe el! Timp de 6 saptamani nu am calcat pe el deloc!
Am 6 saptamani de la operatie, si doar acuma pot pasi foarte putin. Am fost la doctor si mi-a spus sa calc pe el, dar sa nu las toata greutate pe picior. Acuma au trecut 2 zile de la spusele medicului si inca ma doare piciorul. Intrebarile mele sunt: " Cand o sa pot pasii normal?", " Cand voi putea sa reiau antrenamentele?", " Si daca am nevoie de recuperare?" Va rog ajutati-ma! Va multumesc !
Piciorul meu nu a fost pus in ghips deoarece am avut o rana mare la calcai, tot ce trebuia sa fac este sa nu calc pe el! Timp de 6 saptamani nu am calcat pe el deloc!
Am 6 saptamani de la operatie, si doar acuma pot pasi foarte putin. Am fost la doctor si mi-a spus sa calc pe el, dar sa nu las toata greutate pe picior. Acuma au trecut 2 zile de la spusele medicului si inca ma doare piciorul. Intrebarile mele sunt: " Cand o sa pot pasii normal?", " Cand voi putea sa reiau antrenamentele?", " Si daca am nevoie de recuperare?" Va rog ajutati-ma! Va multumesc !
Buna ziua!
Raspunsul la intrebarile D-voastra poate fi dat numai dupa consultatie clinica directa si studierea intregului dosar de radiografii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Raspunsul la intrebarile D-voastra poate fi dat numai dupa consultatie clinica directa si studierea intregului dosar de radiografii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Buna seara, vreau sa va întreb dacă este necesara scoaterea tijei după un an jumătate de la operaţie în urma unei fracturi de gamba şi după cât timp ma pot recupera pentru a fi apt de munca. Am 35 de ani şi pe 7 decembrie 2010 ar fi 19 luni de la operaţie.
Mulţumesc anticipat, cu stima şi respect,
Doru Lăcătuş
Mulţumesc anticipat, cu stima şi respect,
Doru Lăcătuş
Buna ziua!
Nu este obligatorie extragerea tijei, insa daca va deranjeaza o puteti extrage.
Pe de alta parte, este preferabila extragerea unui material strain, care impiedica totusi osul sa preia solicitarile biomecanice normale.
Decizia va apartine 100% si nu exista nici un criteriu obiectiv pentru a va convinge intr-un sens sau in altul.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Nu este obligatorie extragerea tijei, insa daca va deranjeaza o puteti extrage.
Pe de alta parte, este preferabila extragerea unui material strain, care impiedica totusi osul sa preia solicitarile biomecanice normale.
Decizia va apartine 100% si nu exista nici un criteriu obiectiv pentru a va convinge intr-un sens sau in altul.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 51ruptura musculara la ambele picioare
- 2NU stiu de la ce ma dor gambele si asi dori un sfat.
- 9recuperare picior dupa perioada de stat in gips
- 3Fractura de tibie la copil de 1.5 ani
- 6dureri de picioare, in special muschiul gambei
- 5fractura de maleola tibiala operata
- 1noduli sub piele picioare(gambe)
- 1dureri ambele tibii
- 4fractura tibie si peroneu cu deplasare1/3 cu plaga deschisa
- 0Durere in urma unei lovituri la gamba
- 2Fractura tibie neconsolidata, cu deplasare trebuie operata?
- 10Fractura tibie
- 2Tibie, peroneu fracturat - Tija metalica
- 0Operatie /recuperare dupa fractura tibie / peroneu cu tija si placuta
- 0Fractura de pilon tibial si maleola peroniera cu deplasare
- 2Fractura deschisă de tibie si fibulă
- 8Fractura deschisa tibie
- 5Update : Fractura de tibie 1/3 distala
- 0Problema fractura tibie dupa operatie.
Mai multe informații despre: Gamba fractura de tibie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: