fractura de femur dechisa cu tija tip k

26-08-2009
oladan12
Nu este medic/terapeut
oladan12
Am 32 ani si am avut accident rutier in data de 12.06.2009, in urma caruia am avut traumatism cranio-cerebral grav, fractura deschisa cominutiva femur stg tip 2, soc hemoragic, soc traumatic, plaga fata posterioara gamba stg de aproximativ 7 cm, plaga punctiforma fata anterioara glezna, stg.fr.fara deplasare aripa iliaca stg.In aceeasi zi am fost operata la femur, unde mi-a fost introdusa tije K imobilizata pe atela gipsata.Pe 21.07 s-au suprimat firele, iar pe 14.08s-a suprimat imobilizarea dupa care genunchiul meu avea mobilitate redusa(tin sa spun ca aveam probleme cu genunchiul inainte de accident-diagnostic "gonartroza").pe 17 am chemat un kinetoterapeut, care a facut unele miscari cu piciorul.dupa 2 zile de fortare a piciorului au aparut dureri mari in zona genunchiului si pur si simplu nu imi mai puteam tine piciorul drept, imi cadea intr-o parte. Am fost la un fizioterapeut care mi-a spus ca operatia nu este facuta bine.ziua urmatoare am fost la ortoped care, surpriza, a spus ca ste bine operatia si durerile sunt din cauza muschilor suprasolicitati.Am facut si radiografii.Dr.radiolog a spus si el ca nu este tija introdusa bine, este iesita in partea de sus a femurului cu 2 cm si ca este si o problema la genunchi..Problema de la genunchi cand credeti ca se poate rezolva ?.Dupa rezolvarea femurului?Nu stiu ce sa mai cred si ce sa mai fac.va rog sa imi dati un sfat.MULTUMESC!
6 comentarii
0
26-08-2009, ora 22:26
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimata Doamna
Este foarte adevarat ca a existat un cumul de leziuni care a solicitat organismul Dvs din plin. Referitor la tija K (sau Kuntscher) pot sa va spun ca este normal ca circa 2 cm sa fie lasati deasupra marelui trohanter, pentru a putea fi agatata cu extractorul cand va fi scoasa ulterior. Sincer, ma indoiesc de diagnosticul de gonartroza formulat la varsta de 32 de ani; in mod sigur trebuie sa fie o alta afectiune, probabil mai degraba functionala, decat organica. Este greu sa apreciem daca operatia este bine facuta sau nu fara o documentatie medicala care sa cuprinda si radiografii. Un prim succes ar fi daca fractura -deschisa initial - nu da semne de infectie. Recuperarea este o problema destul de dificila si va fi intarziata daca nu s-a folosit o tija blocata. La Centrul Pilot de Tratament asociat cu oxigenoterapie hiperbara din Constanta (HBO), avem exoperiente pozitive cu astfel de fracturi, chiar si deschise, care au consolidat in 4-6 saptamani (!). In conditiile date insa, trebuie ca impreuna cu medicul ortoped sa faceti o evaluare corecta a situatiei fracturii, dupa care se poate hotara care sunt pasii urmatori in recuperare. Va stam la dispozitie cu alte detalii, daca considerati necesar.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
27-08-2009, ora 12:52
oladan12
Nu este medic/terapeut
oladan12
Multumesc din suflet d-lui dr.Marius Enescu pt raspunsul dat.A-si vrea sa mai stiu, totusi, daca s-a intamplat ceva la genunchiul meu se poate interveni inainte de 3 luni de la operatia femurului sau dupa3 luni?In cazul in care pot sa scanez radiografiile, pot sa vi le trimit pe mail?-
0
29-08-2009, ora 00:06
Dr. Enescu Dumitru Marius
Ortopedie si traumatologie, Constanta
Dr. Enescu Dumitru Marius
Stimata Doamna
Functi e de gradul si natura afectarii genunchiului dvs. putem gasi impreuna solutiile cele mai bune, indiferent de moment. Tot ce trebuie sa facem este sa analizam cu atentie situatia in dinamica. Am retinut adresa Dvs de e-mail si veti primi raspuns si indrumari. Pentru a avea o imagine corecta despre leziuni, este bine sa inaintati toate radiogafiile efectuate, inclusiv unele recente - pe care le puteti face in zilele urmatoare. Utilizarea unui aparat Rx digital (daca serviciile medicale din orasul Dvs. dispun de asa ceva) ne poate ajuta, deoarece va permite sa stocati imaginile si sa le trimiteti fara a mai fi nevoie de scanare.
Astept materialele Dvs.
Cu Stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator Centru Pilot O-HBO
0
02-05-2010, ora 22:05
SILVIA22
Nu este medic/terapeut
SILVIA22
SI EU AM O TIJA K PE CARE NU AM SCOS-O LA TIMP.AM FACUT DIN NOU FRACTURA DE FEMUR SI TIJA S-A INDOIT.osul nu s-a sudat nici pana acum, supa 10 luni.Medicul a vrut initial sa ma opereze insa a spus ca riscul este f.mare de a mi se face osul praf.Ce pot sa fac?
0
02-05-2010, ora 23:29
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimata Doamna,
Cauzele sunt multiple, printre ele situindu-se si calitatea necorspunzatoare a tijei.
Singura solutie este sa o schimbati cu alta, in acelasi timp stimulandu-se si procesul de consolidare printr-un nou alezaj al cavitatii medulare si o tija centromedulara zavorata moderna, de calitate.
Cu stima,
Marius Uscatu, Chirurg Glezna si Picior
0
01-04-2011, ora 19:09
georgy0306
Nu este medic/terapeut
georgy0306
Buna ziua
Sotul meu a avut in data de 05.05.2008 un accident rutier care ia cauzat fracturi de femur la ambele picioare(stangul placa cu 12 holsuruburi si surub mare in genunchi iar la dreptul tija) care la un an de zile trebuiau scoase(din cauza imposibilitatilor de a face oeratia a trecut mai bine de un an si nu a scos placa si nici tija). Interbare mea ar fi urmatoare:mai poate face operatia si daca nu la ce consecinte ne putem astepta?
Multumesc anticipat
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: