ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Fractura antebrat.

03-02-2017
AndreyF
Nu este medic/terapeut
AndreyF
Buna ziua, as dori sa stiu daca tabletele acelea efervescente cu calciu ajuta la recuperarea oaselor.. acum 2 zile mi-am fracturat antebratul stang, si vreau sa stiu daca acele tablete pot grabi vindecarea fiind nevoit sa stau 40 de zile cu mana in gips. fractura dubla, una dintre ele fiind cu deplasare.
3 comentarii
0
03-02-2017, ora 21:00
Kinetoterapeut Ana Florescu
Recuperare, medicina fizica si balneologie, Bucuresti sect 3
Buna ziua! Imi pare rau ca treceti prin aceasta experienta. Nu s-a demonstrat stiintific ca aportul de calciu in acest fel ar grabi osificarea. Sfatul meu este sa va hraniti sanatos, sa beti multa apa, sa faceti miscare multa si sa constientizati ca stimularea circulatiei sangelui si a drenajului limfatic ajuta osificarea.
Cea mai importanta insa recuperarea post-imobilizare (adica dupa cele 40 zile recomandate de medicul ortoped) care trebuie initiata imediat.Unii cercetatori sustin ca amplitudinea articulara se poate recupera complet doar in primele 10 saptamani dupa traumatism. Multa sanatate!!
0
04-02-2017, ora 09:13
AndreyF
Nu este medic/terapeut
AndreyF
Puteti sa-mi explicati fraza : " stimularea circulatiei sangelui si a drenajului limfatic ajuta osificarea."
Exista vreo sansa ca dupa cele 40 de zile de imobilizare, sa-mi revin mai repede de 10 saptamani?
Aveti idee cum as putea scapa de mancarimi?
0
09-02-2017, ora 00:16
Recuperare, medicina fizica si balneologie, Bucuresti sect 3
Buna ziua. Sangele, ca si limfa, in drumul lor pe vase prin toate tesuturile, aduc substante nutritive si de reparare si fac schimburile cu rezidurile. Stimularea circulatiei celor doua si deci si a aportului de substante se face prin miscare. In cazul dvs. va recomand sa miscati celelalte segmente, sa faceti plimbari lungi, sa faceti exercitii cu celelalt brat, exercitii de respiratie, etc. Sau si mai bine, cautati un fizioterapeut care sa va consilieze in acest sens.
Recuperarea depinde in cea mai mare masura de pacient, de tipologia lui, de varsta, de tipul de fractura, de localizare, de calitatea terapiei post-imobilizare si nu jn ultimul rand de gradul de determinare. Tineti cont ca sunt 10 saptamani de la traumatism, nu de la imobilizare!!
Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: