Fosfataza alcalina scazuta
Buna ziua,
Am efectuat analizele anuale si mi-a iesit Fosfataza alcalina scazuta 32 si bilirubina totala crescuta 1.367.
Am unele simptome, sunt foarte obosita tot timpul, am avut unele reprize de tahicardie si senzatii de sufocare si ma doare in zona ficatului destul de mult.
Ar trebui luat un tratament ?
Multumesc.
Am efectuat analizele anuale si mi-a iesit Fosfataza alcalina scazuta 32 si bilirubina totala crescuta 1.367.
Am unele simptome, sunt foarte obosita tot timpul, am avut unele reprize de tahicardie si senzatii de sufocare si ma doare in zona ficatului destul de mult.
Ar trebui luat un tratament ?
Multumesc.
2 comentarii
Bună ! Ai mai aflat vreun răspuns la întrebarea ta ? De ce a ieșit fosfataza scazuta și dacă ai primit vreun diagnostic ?
Bună ziua,
De obicei, problema este când fosfataza alcalină este prea crescută. Când este mică, în general este OK.
Bilirubina este crescută ușor. Bilirubina totală se compune din bilirubina directă și bilirubina indirectă. Dacă bilirubina totală este crescută, trebuie văzut care din cele două a crescut (directa sau indirecta).
Desigur, trebuie să vă investigheze un gastroenterolog, să se vadă cauza creșterii bilirubinei.
Trebuie văzut dacă totul este OK cu ficatul (ecografie abdominală - dacă ficatul arată normal, dacă nu sunt pietre în vezica biliară), dacă nu există viruși de hepatită B/C/D, dacă nu există alte tipuri de boală hepatică.
Există uneori probleme congenitale (de la naștere), când bilirubina crește ușor. Nu sunt mare lucru, se poate trăi cu ele mult și bine, trebuie doar atenție la unele medicamente, care cresc și mai mult bilirubina.
Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
De obicei, problema este când fosfataza alcalină este prea crescută. Când este mică, în general este OK.
Bilirubina este crescută ușor. Bilirubina totală se compune din bilirubina directă și bilirubina indirectă. Dacă bilirubina totală este crescută, trebuie văzut care din cele două a crescut (directa sau indirecta).
Desigur, trebuie să vă investigheze un gastroenterolog, să se vadă cauza creșterii bilirubinei.
Trebuie văzut dacă totul este OK cu ficatul (ecografie abdominală - dacă ficatul arată normal, dacă nu sunt pietre în vezica biliară), dacă nu există viruși de hepatită B/C/D, dacă nu există alte tipuri de boală hepatică.
Există uneori probleme congenitale (de la naștere), când bilirubina crește ușor. Nu sunt mare lucru, se poate trăi cu ele mult și bine, trebuie doar atenție la unele medicamente, care cresc și mai mult bilirubina.
Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11fosfataza alcalina
- 2am fosfataza alcalina 670
- 8Fosfataza alcalina marita
- 5fosfataza alcalina foarte mare 800
- 8Fosfataza alcalina la adolescent
- 1valori fosfataza alcalina
- 3Fosfataza alcalina
- 1Fostfataza alcalina foarte mare
- 2Intrebare fosfataza alcalina foarte mare
- 2Fosfataza alcalina marita
- 0Fosfataza alcalina la 12 ani si jumatate
- 0Dacă ai sindromul Gilbert, fosfataza alcalina poate fi mărită?
- 0TGO si fostfataza alcalina marite copil 1 an si 6 luni
- 0Fosfataza alcalina marita 541 copil 1 an si 9 luni
- 1Fosfataza alcalina si fosfor seric mari
- 1Fosfataza alcalina scăzută/VSH mărit
Mai multe informații despre: Fosfataza Alcalina
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: