Fosfataza alcalina marita
Buna ziua!ma numesc Cornelia Radoi, am 43 ani si am 110 kg!!!!.de vreo 2 ani repet analizele la maxim 3 luni si singura care are valoare crescuta este fosfataza alcalina se pastreaza in jur de 170 U/L.celelate teste hepatice(TGP-35, TGO -33, ELECTROFOREZA PROTEINELOR SERICE toate valorile in limite normale, GGT NORMAL)
Am facut endoscopii, ecografii, colonoscopii, anul trecut medicul mi-a recomandat sa fac si o analiza ceva mai complicata, imi scapa acum denumirea, dar care a iesit bine.nu stiu de ce imi iese mereu analiza asta cu valori crescute.
Citeam pe net ca unele medicamente pot creste valorile acesteia, dar cu cat.eu iau de vreo 2 ani regulat concor, anxiar si serlift, am un sindrom anxios cu palpitatii.e posibil sa fie o hepatotoxicitate din cauza acestoe medicamente si de aceea sa creasca fosfataza?va rog frumos, din suflet chiar, sa ma lamuriti, ca sunt satula de medici care dau din umeri ca nu stiu..
P.S -am dureri in zona dreapta sub coaste care radiaza si spre stanga ca in oglinda, dar mi s-a spus ca am fierea lenesa si colon spastic.
AStept raspuns, cu multumiri, Cornelia Radoi
Am facut endoscopii, ecografii, colonoscopii, anul trecut medicul mi-a recomandat sa fac si o analiza ceva mai complicata, imi scapa acum denumirea, dar care a iesit bine.nu stiu de ce imi iese mereu analiza asta cu valori crescute.
Citeam pe net ca unele medicamente pot creste valorile acesteia, dar cu cat.eu iau de vreo 2 ani regulat concor, anxiar si serlift, am un sindrom anxios cu palpitatii.e posibil sa fie o hepatotoxicitate din cauza acestoe medicamente si de aceea sa creasca fosfataza?va rog frumos, din suflet chiar, sa ma lamuriti, ca sunt satula de medici care dau din umeri ca nu stiu..
P.S -am dureri in zona dreapta sub coaste care radiaza si spre stanga ca in oglinda, dar mi s-a spus ca am fierea lenesa si colon spastic.
AStept raspuns, cu multumiri, Cornelia Radoi
2 comentarii
Fierea leneșă ( colestaza, adică stagnarea bilei în ficat ) poate fi cauza FA mărite. Asociat cu consumul cronic de antidepresive, în special Serlift.Nu renunțați la medicamente, valoarea FA nu e chiar atat de mare. Puteți încerca să mai reduceți din greutate, va face bine la ficat.Un regim protector hepatic, ceaiuri hepatice, hepatoprotectoare și mișcare.
Multumesc frumos, d-na doctor!O sa tin cont de sfaturile d-voastra!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Fosfataza alcalina
- 11fosfataza alcalina
- 2am fosfataza alcalina 670
- 8Fosfataza alcalina marita
- 5fosfataza alcalina foarte mare 800
- 8Fosfataza alcalina la adolescent
- 1valori fosfataza alcalina
- 3Fosfataza alcalina
- 1Fostfataza alcalina foarte mare
- 2Fosfataza alcalina scazuta
- 2Intrebare fosfataza alcalina foarte mare
- 0Fosfataza alcalina la 12 ani si jumatate
- 0Dacă ai sindromul Gilbert, fosfataza alcalina poate fi mărită?
- 0Fosfataza alcalina marita 541 copil 1 an si 9 luni
- 1Fosfataza alcalina si fosfor seric mari
- 1Fosfataza alcalina scăzută/VSH mărit
Mai multe informații despre: Fosfataza Alcalina
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: