Fosfataza alcalina si fosfor seric mari
Buna ziua!
In urma cu 6 luni, fiului meu, in varsta de aproape 14 ani, i-a aparut o eczema palmo-plantara.In aceasta perioada a avut si mai multe episoade de inflamatii ale ochilor, in special ochiul drept.
Am facut analize ale secretiilor oculare, exudat nazal si faringian, totul a iesit normal. Deasemeni i-am facut si analize de sange, i le-am repetat de 3 ori ( in decembrie, februarie si sfarsitul lui aprilie).
De fiecare data fosfataza alcalina a iesit marita: prima data 990, a doua oara 1116 si ultima data 956.
Pediatra a spus ca ar fi normal sa aiba fosfataza
marita pentru ca e in crestere.
La ultimele analize i-am facut suplimentar si fosforul si vitamina D. Fosforul a iesit marit, cu valoarea de 6.26, iar vitamina D < 8.1. Restul analizelor : hemoleucograma, calciul, potasiul, clorul, sodiul, etc, in limite normale.
Ce semnifica aceste rezultate si ce corelatie exista intre ele?
Nu reusesc sa inteleg daca nivelul vita.D este sub limita normala, eu asa am dedus dupa intervalul de referinta desi nu e subliniat ca fiind anormal.
Multumesc!
In urma cu 6 luni, fiului meu, in varsta de aproape 14 ani, i-a aparut o eczema palmo-plantara.In aceasta perioada a avut si mai multe episoade de inflamatii ale ochilor, in special ochiul drept.
Am facut analize ale secretiilor oculare, exudat nazal si faringian, totul a iesit normal. Deasemeni i-am facut si analize de sange, i le-am repetat de 3 ori ( in decembrie, februarie si sfarsitul lui aprilie).
De fiecare data fosfataza alcalina a iesit marita: prima data 990, a doua oara 1116 si ultima data 956.
Pediatra a spus ca ar fi normal sa aiba fosfataza
marita pentru ca e in crestere.
La ultimele analize i-am facut suplimentar si fosforul si vitamina D. Fosforul a iesit marit, cu valoarea de 6.26, iar vitamina D < 8.1. Restul analizelor : hemoleucograma, calciul, potasiul, clorul, sodiul, etc, in limite normale.
Ce semnifica aceste rezultate si ce corelatie exista intre ele?
Nu reusesc sa inteleg daca nivelul vita.D este sub limita normala, eu asa am dedus dupa intervalul de referinta desi nu e subliniat ca fiind anormal.
Multumesc!
1 comentarii
Vitamina D trebuie sa fie peste 30. Mergeti la medic sa ii dea tratament. Are insuficienta.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12eczema care se intinde
- 2Eczema sau tinea pedis?
- 2am fosfataza alcalina 670
- 6Eczema urata pe laba piciorului
- 2Eczema, nu doar o afectiune a persoanelor in varsta
- 6eczema pe manute si piciorute - copil de 5 ani
- 6Fosfataza alcalina marita
- 4alergie, eczeme si manacarime
- 1Ce legatura exista intre limba incarcata si eczema?
- 3Eczema in jurul mamelonului
- 0eczema pe fata
- 4imi tot apare iar apoi dispare o eczema pe degetul mic al mainii
- 0Poze eczema. Este psoriazis?
- 3eczeme în talpa
- 1Eczema! Ajutor va rog!
- 0Obraz rosu bebe 8 luni
- 0Fosfataza alcalina la 12 ani si jumatate
- 0Fosfataza alcalina marita 541 copil 1 an si 9 luni
- 1Copil 5 ani are pe o mânuță o eczema
Mai multe informații despre: Eczema Fosfataza Alcalina Fosforul eczemele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: