Foloseste un filtru sau vei fi tu un filtru!

05-10-2009
Adrian Cruciug
Nu este medic/terapeut
Adrian Cruciug
Fie că, este apă din reţeaua de apă publică - apă menajeră si NU potabilă (preluată din râuri sau alte surse de suprafaţă puternic contaminate) sau din foraj, apa trebuie adusă la parametrii de potabilitate, la parametrii necesari proceselor tehnologice şi echipamentelor care folosesc apă, sau reţetelor de preparare ale produselor pe care le fabricaţi.

Luaţi în considerare următorii factori legaţi de apa îmbuteliată:

1. Cât costă şi câtă îmi trebuie zilnic? Răspuns pentru utilizatorii casnici: costa mult şi avem nevoie între 2 şi 5 litri pe persoană pe zi (băut, gătit, etc). Pentru utilizatorii industriali nici nu se pune problema.
2. Ce calitate are?
3. Este bine filtrată?
4. Au fost eliminate elementele toxice?
5. În procesul de îmbuteliere s-au luat toate măsurile pentru evitarea contaminării datorită igienizării precare a sticlelor sau conductelor care duc la maşină?
6. Este sigură din punct de vedere bacteriologic?
7. Când a fost îmbuteliată?
8. Cât a stat în depozitul producătorului?
9. Cât a stat în depozitul distribuitorului?
10. Cât a stat în raftul magazinului în soare şi căldură?
11. Cum a rezolvat problema păstrării calităţii în timp?

Ce putem face?

1. Folosim apa ca atare indiferent de sursă - nerecomandabil indiferent de utilizator.
2. Gradul de incertitudine este foarte mare şi coroborat cu "conştiinţa investitorilor străini sau autohtoni" plus "pregătirea" personalului ce deserveşte aceste utilaje, conduce în mod direct la o concluzie logică: o puteţi face acasă la dumneavoastră cu costuri mult mai mici şi de o calitate mult mai bună, în plus nu staţionează prin depozite, ci este facută în momentul în care aveţi nevoie, adică este proaspătă.

Vă recomandăm să folosiţi filtre performante de la producători de renume.

ATENTIE!!! Un filtru foarte ieftin nu rezolvă problema, altfel spus sunt bani aruncaţi pe fereastră, chiar dacă sunt puţini.

Pentru alegerea corectă a unui filtru pentru apă este nevoie de cunoşţinte solide în tehnicile de tratare a apei.
3 comentarii
0
06-10-2009, ora 20:04
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Foarte interesant subiectul, mulţumim pentru informaţiile pertinente, eu personal voi ţine cont de ele! Numai bine...
0
12-10-2009, ora 23:18
c8_f24
Nu este medic/terapeut
c8_f24
eu chiar cautam pe forum un subiect care sa ma lamureasca cat de benefica (sau nu) este APA ALCANIZATA. internetul urla pe multe pagini numai despre beneficii - ca urmare si familia mea a achizitionat un aparat de ionizat apa. bem apa alcalina acum.
insa revista de sanatate "Formula As" tocmai a publicat in nr. din aceasta saptamana, un amplu articol care sustine ca apa alcalina este daunatoare organismului, ba mai mult, este cauzatoare de cancer. articolul e semnat "Dr. Maria Petrescu".
dragi domni doctori, noi ce sa mai credem??? este vindecatoare apa alcalina sau este cauzatoare de moarte??? VA ROG MULT DE TOT SA-MI RASPUNDETI !
0
13-10-2009, ora 21:36
Medicina naturista, complementara, alternativa
Apa alcalinizată este benefică pentru organismul uman...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.