cate zile e durata de viata a unui ovul?

31-07-2007
roxette
Nu este medic/terapeut
roxette
Explicati-mi va rog sa inteleg. Stiu ca la a 14-a zi a ciclului menstrual ovarele expulzeaza ovulul. Mai stiu ca spermatozoizii traiesc 4 zile. Dar nu stiu cate zile e durata de viata a unui ovul? Va multumesc anticipat.
3 comentarii
0
31-07-2007, ora 00:00
ioana mity mit
Nu este medic/terapeut
ioana mity mit
durata de viata a unui ovul este de cand expulzeza si pana cand se produce menstruatia pt ca daca ovulul nu este fecundat ai menstruatie si atunci "moare" iar daca e fecundat se dezvolta fetusul
sper ca te-am ajutat putin
0
31-07-2007, ora 00:00
roxette
Nu este medic/terapeut
roxette
Deci asta inseamna ca daca am o relatie sexuala pot ramane insarcinata?
0
01-08-2007, ora 00:00
romedic
Administrator Forum ROmedic
romedic
Perioada de fertilitate este reprezentata de 3-4 zile ( mai rar 5-6 zile ) dinaintea ovulaţiei - •n funcţie de durata de viaţă fertilizatoare a spermatozoizilor- şi p•nă la 24 de ore după ovulaţie •n funcţie de durata de viaţă fertilizantă a ovulului. Fertilitatea maximă este atinsă •n perioada de 24 de ore dinaintea ovulaţiei şi c•teva ore după.

Deci un ovul dupa ovulatie nu prezinta riscuri decat 24 de ore. Dar cum esti sigura ca ai avut ovultatie in ziua respectiva?

Ioana mity mit, de acum inainte daca mai postezi pe Forum, te rugam sa scrii in dreptul raspunsurilor tale : parerea mea, iar eu nu sunt medic! Multumim pentru intelegere.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul