ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Exista tratament pentru hirsutism?

23-02-2011
andreeador
Nu este medic/terapeut
andreeador
Buna Ziua!
As vrea sa stiu daca exista tratament pt hirsutism. Eu mi am facut analize, am fost la endocrinolog. Am primit anticonceptionale (am ovare polichistice) si Androcur. Deocamdata nu l am inceput, dar nu stiu cat de eficient va fi.
Va multumesc!
11 comentarii
0
03-03-2011, ora 20:50
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Desigur ca exista, daca va referiti la tratament homeopatic. Pe de alta parte, ar fi bine sa va hotarati: ori anticonceptionale, ori tratament homeopatic. Impreuna, nu fac casa buna.
0
03-03-2011, ora 22:57
andreeador
Nu este medic/terapeut
andreeador
Imi puteti da mai multe detalii va rog despre acest tratament?
Sincer, prefer un tratament homeopat decat anticonceptionale. Nu am fost niciodata de acord cu ele si acum am ajuns sa le iau de voie de nevoie. Mai ales ca aceste anticonceptionale le iau cu cate o aspirina tamponata o data la doua zile deoarece am risc de tromboza. Nu sunt deloc incantata.
Se fac analize de sange pt acest tratament, ce alte analize mai trebuiesc? Eu le am facut deja, au iesit ok dar mi au descoperit aceste ovare polichistice in urma unei ecografii. Vreau sa tratez si ovarele si acest hirsutism nesuferit. Oricum am inteles ca se leaga unul de altul.
Va multumesc!
0
04-03-2011, ora 23:22
Dr. Mihnea Dragomir
Dr. Mihnea Dragomir
Da, hirsutismul este de multe ori corelat cu ovarele polichistice, fara a insemna ca intre cele doua exista o legatura de tip cauza-efect.
Daca aveti risc de tromboza, decat sa luati o aspirina tamponata la 2 zile ar fi mai bine sa luati un Aspenter sau un Thrombo-Ass pe zi, sau, daca vi se pare scump, o jumatate de aspirina tamponata pe zi. Acest lucru se explica prin faptul ca aspirina are efect preventiv asupra trombozei in mod optim la doze cuprinse intre 50 mg si 100 mg pe zi. Evident, ideal ar fi sa nu luati deloc anticonceptionale.
Pe de alta parte, o folie de anticonceptionale, odata inceputa, trebuie dusa la capat, deci oprirea se face numai la sfarsitul foliei, neincepand alta.
Tratamentul homeopatic al hirsutismului (si in general, mai ales in probleme cronice) este inalt individualizat, impunand un consult homeopatic.
0
05-03-2011, ora 22:40
andreeador
Nu este medic/terapeut
andreeador
Multumesc pentru raspunsuri. Cred ca pe durata tratamentului voi luat cate o jumatate de aspirina pe zi decat una la doua zile deoarece simt o anumita jena pe picioare.
Dupa ce i am spus doctorei ca am mai incercat sa iau Yasmine si m au durut picioarele dupa doar doua pilule mi a spus sa iau aspirina cu lapte dulce. Cred ca pt stomac se ia cu lapte, nu?
Acum iau Yaz, am inteles ca sunt mai slabe decat Yasmine dar oricum nu reuseam sa le iau fara asp.
Multumesc inca odata pentru raspunsuri dumneavoastra.
Voi lua legatura cu un medic homeopat cand voi termina acest tratament de 6 luni.
Am inteles oricum ca pe baza medicamentatiei tot nu se poti sa scapi definitiv de hirsutism.
Poate ca un alt fel de tratament ma va ajuta mai mult!
O zi placuta!
Andreea
Rm-Valcea
0
05-03-2011, ora 22:50
andreeador
Nu este medic/terapeut
andreeador
M am uitat pe cutia de la aspirina si scrie ca are 500mg/comprimat.
Sa iau in continuare una la doua zile sau jumatate 250mg pe zi?
0
06-03-2011, ora 22:16
Dr. Mihnea Dragomir
Dr. Mihnea Dragomir
O jumatate de tableta de Aspirina TAMPONATA pe zi, dupa masa principala.
0
20-03-2011, ora 23:23
andreeador
Nu este medic/terapeut
andreeador
Buna ziua!
In legatura cu tratamentul pentru hirsutism.
M am hotarat sa nu mai incep alta folie de anticonceptionale.
Am vorbit cu un doctor homeopat si mi a recomandat sa iau Klimaktoplant cate 2capsule de 3 ori pe zi. Eu am 24 de ani si am vazut ca aceste pastile sunt pt monopauza. Nu are nimic daca le iau?
Dar, de curand am gasit un medicament naturist care se numeste Female hormone blend SP-7C de la Solaray, care este si pentru hirsutism.
Vroiam sa va intreb ce parere aveti despre aceste pastile?
Inca nu am inceput sa iau nimic pentru ca mai am cateva anticonceptionale de luat.
Daca nu mai incep alta folie de anticonceptionale trebuie sa mai iau pastilele albe (placebo) sau ma opresc dupa ce am luat ultima pastila roz (YAZ).
Va multumesc mult!
Sanatate!
0
25-12-2012, ora 22:05
Maria ZZZ
Nu este medic/terapeut
Maria ZZZ
Buna seara,

Am o problema si nu stiu cum sa o rezolv. Trebuie sa incep prin a spune ca am aproape 18 ani si am fost diagnosticata cu ovare polichistice.Doctorul mi-a prescris meleva 35, toate bune si frumoase pana m-am ingrasat 7 kg in 2 luni, apoi vreo 3-4 luni menstruatia a venit la timp, acum iarasi s-a dereglat. In plus, dupa anticonceptionalele astea, a inceput sa-mi creasca mai mult puf, par pe fata;aveam pt ca sunt bruneta, dar nu foarte mult, acum deja devine deranjant. Sunt dintr-un oras mic, as vrea sa merg undeva, in Bucuresti sa-mi fac niste investigatii, ceva, orice.Vreau sa scap de aceste doua probleme, chisturi si hirsutism.
Ce ma sfatuiti?Ce investigatii ar trebui sa-mi fac? La ce clinica sa merg, dar sa nu fie chiar scump pt ca nu-mi pot permite.Va rog sa ma ajutati.

Multumesc frumos!
0
03-01-2013, ora 11:22
cornea
Nu este medic/terapeut
cornea
buna ziua...cred ca am si eu hirsutism, si vreau sa stiu daca dupa tratament parul continua sa creasca? si in timpul acesta este bine sa il inlaturam? sau cade singur? este o problema destul de delicata parul pe fata... astept sa ma lamuriti..multumesc frumos.
0
04-01-2013, ora 11:55
Dr. Mihnea Dragomir
Dr. Mihnea Dragomir
Tratamentul medical isi propune sa faca parul sa nu mai creasca in zone in care nu ar trebui sa existe. Tratamentul cosmetic este cel care isi propune sa inlature parul in zonele respective.
0
07-03-2013, ora 14:52
marcylia
Nu este medic/terapeut
marcylia
buna ziua.am o problema cu parul in exces...pe fata.deja pe barbie imi creste ca la barbati aproape si folosesc penseta..iar in rest am un puf care mi se pare ca se tot indeasa...as vrea sa stiu daca exista un tratament hormonal.eu am avut ovare polichistice..acum am un fibrom...am facut tratament cu anticonceptionale dar de f mult timp.boala a debutat de vreo 7-8 ani...si acum e deranjant, , , , de la cateva fire s-a extins f tare..ce ar trebui sa fac?sa recurg la tratament cosmetic cred ca nu e suficient..trebuie sa fac si un tratament hormonal?si as vrea sa stiu daca e riscant si ce consecinte poate avea un tratament de genul asta..si ce medic ar trebui sa consult?mentionez ca am 42 de ani..multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.