ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Exces alcool

25-12-2011
tenyearsafter
Nu este medic/terapeut
tenyearsafter
Buna ziua. In ultimele zile am baut peste masura 2 zile la rand consecutiv (bere), dupa care a2-a zi m-am simtit f. rau aveam ameteli iar treptat au inceput palpitatii la inima ametelile se accentuau, aveam o stare de slabiciune am zis gata... se taie filmul.Am fost la urgente, aveam tensiunea si ekg normal, mi-a injectat glucoza si un calmant si mi-am revenit.Noaptea am dormit bine dar in schimb am ramas cu o stare de usoara ameteala si frica.Mentionez ca acum 16 ani am avut encefalita, m-am tratat dar mi-e frica sa nu fie vorba de o revenire a acelei boli. Daca stau singur in casa intru mai rau in panica, nu stiu ce sa fac, simt o usoara presiune asupra tamplelor, sunt dezorientat. In ultimul timp am avut si un deces in familie, asta ar fi fost si unul din motivele excesului de alcool, nesiguranta zilei de maine grija banilor... Va rog explicati-mi ce se intampla cum scap de asa ceva?
2 comentarii
0
25-12-2011, ora 12:56
nustiucinesunt
Nu este medic/terapeut
nustiucinesunt
Am trecut si eu prin asta. Tot bere beam. Odata am chemat salvarea ca am crezut ca am facut atac cerebral. Incepusem sa fiu ipohondra rau. Las-o usor cu alcoolul, nu te mai gandi la nimic rau iar pentru o perioada iti recomand sa iei niste calmante (extraveral) si fa ceva relaxant, ca sa nu te agite mai tare. Berea e foarte rea in exces, mai ales pentru cap. Multa sanatate!
0
25-12-2011, ora 14:32
the_eye
Nu este medic/terapeut
the_eye
Probabil ati avut niste mici atacuri de panica. Renuntati complet la alcool si la orice fel de stimulent nervos - cafea, ciocolata, tutun etc. Incercati sa ocoliti gandurile negative, sa va relaxati si sa fiti calm indiferent de situatie si nu va mai faceti griji, altfel atacurile de panica si anxietatea se vor amplifica. Daca situatia se inrautateste cu timpul, luati-va trimitere la un medic psihiatru, sa va prescrie anxiolitice si eventual antidepresive. Pana atunci, fara alcool, cafea si tutun si luati niste calmante mai usoare din plante si beti ceai de valeriana.

Sanatate multa si Sarbatori fericite!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pot să beau alcool dacă iau medicamente?
  • Alcoolul, femeile și disponibilitatea sexuală
  • Tratament nou împotriva dorinței de a consuma alcool la persoanele dependente
  • MIT: O tărie consumată înainte de masă crește pofta de mâncare
  • MIT: Cafeaua combate mahmureala
  • MIT: Alcoolul te ajută să dormi mai bine
  • Legătura dintre consumul de alcool și aportul alimentar
  • Exercițiile de aerobic pot proteja ficatul de efectele consumului cronic de alcool
  • Consumul moderat de alcool - chiar atât de benefic pe cât credem?
  •