Este anemie sau nu?
Am un baietel de 7 luni si 3 saptamani care s-a nascut cu greutatea de 2.860g si 50 cm, acum are 7.500 si 69cm, este foarte vioi, activ sta singur in fundulet se tareste si este foarte curios si jucaus.I-am facut o hemoleucograma si au iesit in afara intervalului de referinta urmatoarele: hemoglobina 11 (intervalul laboratorului fiind de 11.4-14 g/dl), RDW-CV 14, 9(intervalul laboratorului fiind de 11.5-14.5), nr. eozinofile 0.578(intervalul laboratorului fiind de 0.0-0.3*10^3), nr. basofile 0.203(intervalul laboratorului fiind de0.0-0.2*10^3), VTM 7.26 (intervalul laboratorului fiind de 7.4-10.4).Precizez ca sideremia este 47 (intervalul laboratorului fiind de 27-109). I-am inceput diversificarea la varsta de aproape 5 luni si pana atunci a fost hranit mixt lapte matern +formula. Acum deja manaca si carnita de pui, vita, ficatel de pui si oua, zilnic mai are doar 2 mese de lapte fomula de 480ml (dimineata si seara) si nu il mai alaptez de la 7 luni si jumatate.Credeti ca se rezolva din alimentatie sau este necesar un supliment de fier?
4 comentarii
DE CE ati facut aceste analize?
CE va determinat sa mergeti la medic si CE v-a recomandat?
...sigur, CEVA nu a fost f. bine, ati mers la dr si.v-a recomandat aceste analize.CE??
Sa va traiasca sanatos!
CE va determinat sa mergeti la medic si CE v-a recomandat?
...sigur, CEVA nu a fost f. bine, ati mers la dr si.v-a recomandat aceste analize.CE??
Sa va traiasca sanatos!
A fost pur si simplu un control de rutina la sfatul medicului pediatru sa vedem cum este bebe. Multumim la fel!
In general toti copiii pana la varsta de un an si chiar mai tarziu nu stau foarte bine cu fierul.Fiica mea avea valoarea 30 si pediatrul mi-a recomandat 15 picaturi de fier, timp de 5 sapt(avea 7 luni).In prealabil, doctorita de familie a fetitei mele mi-a dat profilactic(fara sa-i fi facut analize) 5picaturi de fier pe zi pana la varsta de 1 an, bazandu-se pe ceea ce-ti scriam la inceput, ca aproape toti copilasii stau prost cu sidermia.Oricum raspuns la intrebarile tale iti poate oferi mult mai sigur medicul la care este inscris baietelul.
buna, am nevoie de un sfat, dupa simptome cred ca ar avia anemie:sunt obosita, am ameteli cind ma ridic brusc, nu ma pot ingrasa si am culoarea pelei deschisa, spunetim varog la ce medic sa ma adresezi sa ma conving, va multumesc astept raspuns cu nerabdare
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10lupus
- 0anemie si rahitism?
- 2slabire rapida, anemie
- 5pusee de enterocolite acute
- 3posibil nevoie de ochelari ?
- 8Simt de ceva timp ameteli
- 8Stari ciudate
- 0anemie hipocroma macrocitara
- 3Anemie de care?
- 11anemie si infectie urinara
- 0Doctorii nu stiu ce fel de anemie este. Va rog ajutati-ma
- 16ingrijorare foarte mare.. anemie?
- 14Neoplasm bronhopulmonar - carcinom scuamos
- 0anemie, slabiciune si ameteli
- 6posibil cancer stomac?
- 2anemie sau atac de panica
- 1mi-a iesit sideremia 30... cat de severa este anemia?
- 0anemie provocata de boli digestive?
- 1Anemie in urma chimioterapiei
- 0Risc foarte mare de leucemie?
Mai multe informații despre: Anemia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: