Eruptie deranjanta - bubite mici rosii pe abdomen, spate, zona coastelor
Buna seara de vreo saptamana am observat ca mi-a aparut pe abdomen spate zonele coastelor niste bubite mici rosi cum sunt cosuletii de mici sunt aspre daca trec cu mana peste ele plus de asta am si doscomfort in zona coastlor umeri spate piept prima data au fost mai ptine acum s-au inmultit mancarimi f rar nu sa ma deranjeze ce ar putea fi nu sunt in tara dar ma nelinisteste aveasta eruptie si aceste vagi dureri spate umeri piept mijloc un sfat orce va rog daca se poate!
4 comentarii
Puteti pune o poza la profil cu bubitele fotografiate de la aproximativ 20 cm. Puneti si degetul in poza pentru a se aprecia dimensiunea in mod comparativ.
Discomfortul de care vorbiti este datorat bubitelor sau simtiti ca va dor articulatiile sau spatele?
Aveti sau ati avut febra asociata eruptiei?
V-ati expus la soare, apa de piscina, crema sau a intrat altceva in contact cu pielea dvs?
Aveti bubite si pe picioare, maini, gat, cap sau doar pe trunchi?
Cum evolueaza o bubita in timp? - creste in dimensiuni, scade, dispare, face crusta, secreta lichid?
Discomfortul de care vorbiti este datorat bubitelor sau simtiti ca va dor articulatiile sau spatele?
Aveti sau ati avut febra asociata eruptiei?
V-ati expus la soare, apa de piscina, crema sau a intrat altceva in contact cu pielea dvs?
Aveti bubite si pe picioare, maini, gat, cap sau doar pe trunchi?
Cum evolueaza o bubita in timp? - creste in dimensiuni, scade, dispare, face crusta, secreta lichid?
Mulțumesc pt promptitudine: deci 1 bubițele sunt preponderent burta și spate rămân ca brobonelele și am impresia ca sau mai inmultit2discomfort este junghi durere dar nu mare și nici constanta umeri piept gat coaste spate sub coaste și inghinal 3 febra nu pot specifica deoarece aici a fost cald în perioada când au apărut bubițele dar am mai avut valuri de călduri sa zic asa de mâncat ma mănâncă f puțin pe picioare și mâini nu prea am. Problemele medicale. Orl rinita cr faringita cr dev de sept care ma chinui cu ea din ian am fost la 6 orl iști la mn fiecare cu o părere și diagnostic deci...exudate negative vsh normal fibrinogen normal irm făcut pt gat cu rezultat fără evidențieri imp de semnal fără adenopatie locoregionale am fost și la maxilo facial ca observasem o umflatura mika sub ureche confirmanduse a fi un ganglion sub un cm apoi după 3 luni verificare la ecografie sa vad dacă mai este acel ganglion rezultat nu se mai vedea nimic la endocrinologie eco și analize normale la plămâni radiografie 3 la nr toate ok plus aparat ala care sufli în el 2 făcute toate ok la gastroenterologie endoscopie digestiva rezultat o mika aciditate și colon iritabil am fost și la hematologie ca ma apucasem sa citesc pe net de ganglioni și... Gându ma purtat la limfom am fost la Fundeni și coltea mia făcut analize ma palpat și mia spus ca nu sunt suspect de asa ceva la dermatologie am o dermatita seboreica cika pe fond nervos sau sistem imunitar slabit se desfășoară în zona fetei și în cap Acum nu știu ce sa fac cu junghiuri astea și piepțu parca an o greutate pe el sa fie un zoster vreo nevralgie sau streptococ? Pt ca am înțeles ca exudatele au o sensibilitate de 45 la 100
PS: SI CATEODATA aud ca îmi trosnește piepțu nu știu dacă are vreo relevanta
Din pacate nu prea se vede in poza, iar pagina de profil e blocata.
Nu cred ca e zoster pt ca dispozitia durerii si a bubitelor in zoster este destul de specifica - pe traiectul unui nerv intercostal, in general pe o singura parte. La dvs durerile par a fi surde si generalizate, posibil articulare. Iar bubitele apar si pe abdomen. Poate au aparut de la caldura/transpiratie.
Eu zic sa mai asteptati putin cu bubitele si daca tot nu trec sa mergeti la un dermatolog. Asta pentru ca nu e o urgenta.
Tinand cont ca ati facut atat de multe investigatii ma gandesc ca sunteti "hiperatent" la simptomele dvs. Asta e bine ca descoperiti boala la timp, dar e posibil sa va stresati uneori mai tare decat e cazul. Cu totii mai avem din cand in cand dureri osteo-articulare sau abdominale. Dar daca ele nu sunt constante, suficient de intense, asociate cu alte simptome si cat de cat specifice pentru o patologie...mai facem abstractie de ele...
Poate putin sport ar ajuta.
Nu cred ca e zoster pt ca dispozitia durerii si a bubitelor in zoster este destul de specifica - pe traiectul unui nerv intercostal, in general pe o singura parte. La dvs durerile par a fi surde si generalizate, posibil articulare. Iar bubitele apar si pe abdomen. Poate au aparut de la caldura/transpiratie.
Eu zic sa mai asteptati putin cu bubitele si daca tot nu trec sa mergeti la un dermatolog. Asta pentru ca nu e o urgenta.
Tinand cont ca ati facut atat de multe investigatii ma gandesc ca sunteti "hiperatent" la simptomele dvs. Asta e bine ca descoperiti boala la timp, dar e posibil sa va stresati uneori mai tare decat e cazul. Cu totii mai avem din cand in cand dureri osteo-articulare sau abdominale. Dar daca ele nu sunt constante, suficient de intense, asociate cu alte simptome si cat de cat specifice pentru o patologie...mai facem abstractie de ele...
Poate putin sport ar ajuta.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1eruptie ciudata in jurul glandului si a pielii ce il inconjoara!
- 3Mancarime...
- 3hipertensiune arteriala + eruptii cutanate (expunere solara)
- 0Eruptie piele
- 2ce sunt levurile si cum se pot trata?
- 0Bubiţe cu mâncărime pe faţa
- 1Mâncărimi apărute
- 0Bubite mici rosii pe picioare care ma mananca !!
- 1Mancarimi si bubite rosii mici
- 2Urgent!! bubite ca si cosurile, dar tari, care ma mananca foarte tare
- 1Pete rosii /galme cu mancarimi
- 1Bubițe pe piele+prurit
- 2Bubite pe fata
- 3Iritație pe piele, nu știu ce este
- 2Bubițe pe mana.
- 1Bubite pe piele și mâncărime
- 0Erupții cutanate
- 1Dermatologie - eruptii cutanate care dispar in 1h
Mai multe informații despre: Eruptia cutanata bubite cu mancarime
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: