Epiteliom bazo-celular
Mama mea de 42 ani a fost diagnosticata cu epiteliom bazo-celulat, la nas, si a fost operata de o luna de zile de catre un medic dermatolog.E posibil sa fie un cancer care poate duce la deces?Dupa operatie ia fost luata o mostra pt analize, rezulatele inca nu le-a primit.Multumesc.
9 comentarii
Epiteliomul bazocelular este un fel de cancer care are o particularitate : recidiveaza local. Dupa operatie mama ta ar trebui sa fie urmarita din 3 in 3 luni sau la 6 luni, iar in cazul unei recidive, trebuie reoperata.
Am primit analizele si a iesit ca mai exista acolo tesut infectat, deci mai trebuie reoperat;carcinom bazocelular.E posibil decesul in acest caz?E necesara reoperatia imediat?
De obicei evolutia este de ani, insa recidivele ar trebui operate cat mai repede pentru a nu ajunge la dimensiuni mari sau la complicatii locale (hemoragii, perforatii de oase sau cartilagii, etc).
Mama in varsta de 55 ani a fost diagnosticata cu epiteliom bazocelular si urmeaza a fi operata. Ma ingrijoreaza pozitia acestui undeva intre nas si ochi.Epiteliomul este f.vechi de 10 ani.are diametrul aproximativ 1cm.Am inteles ca acesta poate recidiva. Ce trebuie facut pt a nu se intampla asta??CARE ESTE PROGNOSTICUL ACESTEI BOLII??Va rog frumos sa-mi raspunde-ti.MULTUMESC ANTICIPAT.
Localizarea respectiva este foarte obisnuita. Daca leziunea prinde si ploapa, ar fi bine ca mama sa fie operata de un oftalmolog. Recidivele ar putea fi prevenite printr-o operatie prin tehnica Mohs, insa aceasta tehnica nu prea este practicata in tara noastra. Prognosticul este foarte bun.
Eu am fost operata de epiteliom bazo celular la spitalul Colentina, de dr. chirurg Croitoru, dimensiunea a fost cat un bob de mazare, localizare langa nas, din analiza facuta a rezultat ca a fost scos in totalitate, fara aderente, nu mi s-a recomandat tratament ulterior. Dupa 3 ani mi- a aparut in partea cealalta a fetei ca un neg mic dar care creste destul de repede, intro luna a ajuns de cca 3mm, medicul dermatolog mi-a recomandat cauterizarea imediata. Sunt programata la cauterizare pe 31 martie 2009. Ma intreb daca este corecta cauterizarea sau ar fi trebuit facuta tot operatie cu o rezectie mai adanca. Domnule dr. Mihalache puteti sa-mi dati un raspuns in timp util? Multumesc anticipat!
Daca cauterizarea este bine facuta, poate fi o solutie de tratament.
In cazul dvs cred ca ar fi bine sa mergeti la medicul care v-a operat prima data.
In cazul dvs cred ca ar fi bine sa mergeti la medicul care v-a operat prima data.
Multumesc mult domnule doctor pentru raspuns, voi discuta cu dermatologul maine, inainte de cauterizare, dansul m-a diagnosticat prima data si mi-a recomandat operatia, acum poate pentru ca epiteliomul este de dimensiuni mici a considerat ca se poate rezolva prin cauterizare. Inca odata multumiri.
Cum ai facut pana la urma cea dea doua interventie prin operatie sau cauterizare?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3par pe nas
- 17nas infundat, tuse iritativa
- 23cornete nazale marite la copil
- 8tuse si secretii
- 6iritatie in jurul narilor
- 3nas ingust
- 5herpes la nas
- 14semn din nastere lângă nas
- 10Nas infundat tot timpul...daca poate cineva sa-mi raspunda?
- 13De cateva luni din cateodata cand imi suflu nasul imi iese ceva negru
- 7Ma simt rau dupa operatie la nas
- 13Nas infundat
- 2Probleme cu gatul si nasul
- 11Rino-laringo-faringo-amigdalita? Antibiotic?
- 2Operatie nas
- 5probleme la nas
- 17Fosele nazale, infundate, ' a la long ' !
- 4Problema nas-urechi
- 3Nas umflat
Mai multe informații despre: Nasul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: