Entorsa glezna dreapta, veche de 26 de ani
Atm 54 de ani, 1, 67m, 52 kg.Am calcat in urma cu 26 de ani, in gol, intr-un canal adanc de cca.2m.O durere care nu se poate explica in cuvinte!Imediat, piciorul s-a umflat.Am plecat la urgente.Dupa 4 zile mi-au pus piciorul in gips pentru o luna.Glezna, a iesit in afara, in partea dreapta.Anii au trecut cu dureri suportabile.M-am menajat purtand incaltaminte sport*fara sa pot de altfel sa ridic piciorul pe vreun toc anume*.In decursul acestor ani, nu am facut nici un control.De doua saptamani, piciorul este umflat in interior si esxterior, la glezna, cu dureri atroce, cu o culoare violacee, nu pot sa merg.Mentionez ca nu ma aflu in tara.Trebuie sa precizez ca, si glezna stanga este umflata, cu dureri pe toata suprafata talpii.Stau mult in picioare.Sunt din Gaiesti-Dambovita.Voi veni de urgenta in tara.Va rog, unde ma indrumati sa merg?Sufar de hipertiroidie de 5 ani, sub tratament.Are vreo influenta negativa?Va multumesc anticipat.
4 comentarii
Buna seara!
Cu mare probabilitate, sub aparenta 'banalei' entorse, ati avut de-a face cu o fractura a talusului, calcaneului sau navicularului, cu o leziune a complexului ligamentar talo-calcaneean sau a spring-ligamentului...
Situatia actuala trebuie cuantificata prin examen clinic local, coroborat cu un Computer-tomograf (nu RMN!!!!!!!!).
Pana atunci trebuie sa reduceti drastic solicitarea piciorului (stat in picioare, mers pe jos etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Cu mare probabilitate, sub aparenta 'banalei' entorse, ati avut de-a face cu o fractura a talusului, calcaneului sau navicularului, cu o leziune a complexului ligamentar talo-calcaneean sau a spring-ligamentului...
Situatia actuala trebuie cuantificata prin examen clinic local, coroborat cu un Computer-tomograf (nu RMN!!!!!!!!).
Pana atunci trebuie sa reduceti drastic solicitarea piciorului (stat in picioare, mers pe jos etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
-Buna seara, domnule doctor.Va multumesc din suflet pentru promtitudinea raspunsului dumneavoastra si pentru sfaturi.Nu doresc sa va deranjez insa, vin cu rugamintea fierbinte catre dvs.sa-mi lasati adresa cabinetului dvs.{bineanteles, daca se poate].Inca o data, mii de multumiri.Cu respect, Mara Dumitru-Venetia
Buna seara!
Cand veţi face "click" pe fotografia mea, veţi obţine datele mele de contact.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cand veţi face "click" pe fotografia mea, veţi obţine datele mele de contact.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2help: entorsa de glezna
- 57Entorsa glezna netratata corect
- 2Sunt jucator de tenis de camp si mi-am sucit glezna
- 1entorsa la glezna..
- 1entorsa cu pocnitura
- 2Entorsa glezna
- 2Entorsa glezna picior drept
- 1Entorsa glezna stanga fara umflatura
- 2Entorsa glezna si anticoagulante
- 1entorsa glezna
- 3Ortopedie/Entorsa
- 3Entorsa glezna
- 2Edem osos si Edem ligamentar
- 0Entorsa glezna
- 1Entorsă gleznă
- 1Diagnostic diferit dat de catre doi medici - fractura maleola peroniera sau doar entorsa?
- 4Entorsa netratata corect
- 1Cred ca am făcut o entorsa sau luxatie
- 1Entorsa glezna
- 7Entorsa?
Mai multe informații despre: Entorsa de glezna
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: