Rezulat gastroscopie, va rog frumos o părere

02-12-2023
d3nisx
Nu este medic/terapeut
d3nisx
Buna ziua sunt un barbat de 22 de ani 183cm 83kg nu fumez, alcool foarte rara in cantitati rezonabile, problema mea este un nod in gat pe care il simt aproape in permanenta intesitatea este mai slaba dimineata si in timpul meselor si aproximativ 10 minute dupa masa. Senzatia persista de aproximativ 3 luni in care am si slabit aproximativ 3, 4 kg posibil si pe baza de stres pentru ca o data cu debutul problemei au aparut si niste stari de anxietate usoara dar sesizabila, sunt o fire activa si cu un regim alimentar destul de sanatos si echilibrat, aici este rezulatul gastroscopiei orice parere si recomandare este bine venita EPICRIZA:- pacientul se prezinta pt senzatia de corp stain in gat, eructatii, singultus ocazional.
Gastroscopie:
Esofag: cu Esofagita de reflux grd A
Stomac : Corp gastric : mucoasa cu aspectmarmorat. Se remarca o hernie hiatala de 2 cm
Antru si unghi gastric cu mucoasa congestiva si aspect marmorat.
Bulb Duodenal: mucoasa congestive
Duoden II: cu mucoasa congestiva moderat
LA EXTERNARE:
STARE GENERALA BUNA, PACIENT CONSTIENT COOPERANT
FARA ACUZE SUBIECTIVE, FARA DURERI ABDOMINALE
ABDOMEN MOALE, NEDUREROS SPONTAN SI LA PALPARE
Reflex de deglutite reluat.
Va mulțumesc din suflet dacă a citit cineva mesajul meu, sănătate numai bine
5 comentarii
1
02-12-2023, ora 06:41
gladys
Nu este medic/terapeut
gladys
Practic, e de la hernie hiatala, ca urca acid in sus si irita esofagul. De asta simti si nodul acela in gat.

De la hernia aia hiatala vin si palpitatiile, cel mai probabil.
2
02-12-2023, ora 19:27
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Citeste te rog aici despre sindromul roemheld si ai sa te convingi si ce trebue sa faci.
---------*

(*modificat de admin)
0
02-12-2023, ora 23:13
d3nisx
Nu este medic/terapeut
d3nisx
Mulțumesc pentru răspunsuri, aceasta hernie se vindeca cu tratament si/sau regim?
Palpitații nu am sau cel puțin nu simt, ce este drept am o tensiune arteriala destul de mare pentru vârsta mea
130 cu 90 uneori 140 cu 100 de care nu știu ce sa spun pentru ca nu mi am luat tensiunea prea des pana la apariția problemelor ca să știu că nu a fost tot timpul asa oricum urmează și o vizita la cardiolog, medicul de familie mi a spus ca ea crede ca toate simptomele sunt pe baza de stres dar îmi este greu sa cred pentru ca nu sunt o fire stresata, nici măcar cu facultatea în sesiune cu examenele chiar deloc (nu eram, în momentul de fata nu pot spune ca nu sunt afectate de starea mea actuala)
0
03-12-2023, ora 19:47
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Aceasta hernie daca nu o controlezi risti sa se mareasca in nr de centimetri, o ti sub control cu controloc si alte medicamente recomandate de gastoenterolog. Da recomandat este sa schimbi regimul de viata si alimentar, in situatii grave se opereaza dar rezultatele de multe ori nu sunt f bune, cunosc cazuri si eu sunt intersat intrucit eu o am de 3 cm.
0
05-01-2024, ora 00:12
d3nisx
Nu este medic/terapeut
d3nisx
Bună, as vrea sa sa iau legătura cu dvs pentru a ma ajuta cu niște informații având aceeași problema de sănătate.Am trimis și un mesaj privat dar nu sunt sigur ca a ajuns la dvs.Multumesc frumos
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Hernia hiatală și refluxul cronic de acid gastric - afecțiuni prea puțin cunoscute, dar cu impact major asupra populației
  •