efecte suflu sistolic in efort ?
Am 29 de ani si in urma unui control de rutina am fost diagnosticat cu suflu sistolic grad 2/3, provenit de la valva mitrala.
Mi s-a spus ca in principiu nu trebuie sa iau nici o masura, dar sa am in vedere, la inaintarea in varsta, ca in cazul aparitiei unor tulburari cardiace va trebui sa urmez tratamente specifice.
De asemenea mi s-a recomandat sa evit eforturile mari.
Intrebarea mea este in ce masura acest suflu sistolic se manifesta la efort intens, daca poate avea efecte adverse/nedorite, sau poate agrava conditia inimii.
Mentionez ca practic jogging, alpinism, mountain biking - activitati in cursul carora efortul poate atinge cote maxime pe perioade destul de indelungate.
Este cazul sa fac un EKG sau EKG de efort ?
Multumesc.
Mi s-a spus ca in principiu nu trebuie sa iau nici o masura, dar sa am in vedere, la inaintarea in varsta, ca in cazul aparitiei unor tulburari cardiace va trebui sa urmez tratamente specifice.
De asemenea mi s-a recomandat sa evit eforturile mari.
Intrebarea mea este in ce masura acest suflu sistolic se manifesta la efort intens, daca poate avea efecte adverse/nedorite, sau poate agrava conditia inimii.
Mentionez ca practic jogging, alpinism, mountain biking - activitati in cursul carora efortul poate atinge cote maxime pe perioade destul de indelungate.
Este cazul sa fac un EKG sau EKG de efort ?
Multumesc.
1 comentarii
Un suflu sistolic mitral este specific regurgitarii mitrale, dar el poate apare si in alt context-uneori este functional, uneori apare in boli extracardiace(de ex- in anemii), deci, pt a afla ce este, trebuie facuta o echocardiografie.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Extrasistole la greu
- 1Picioare umflate
- 0Altcineva cu experienta similara? durere, presiune in piept
- 2Durere brat stang persistenta
- 2Cum diminuarea varicelor?
- 5Palpitatii
- 1Posibile probleme cu inima ?
- 8Dureri in piept stanga si pe toata partea stanga a corpului
- 2Tensiune arteriala foarte mare
- 2Bătăi neregulate