Efecte PREDNISON
Buna seara! Va rog sa imi dea cineva un raspuns, daca se poate! In urma cu 3 zile am avut un soc anafilactic, cu tot tacamul: sufocare, tensiune mica, lesin..am ajuns in spital in timp si s-a rezolvat, A doua zi am avut o recidiva, mai usoara data asta, dar tot la urgente am ajuns, unde mi s-a prescris un medicament PREDNISON fiind substanta activa si un antihistaminic, amandoua pt o saptamana Problema mea este ca de cand iau aceste pastile, am mereu tensiunea mare, pulsul la fel, dureri in piept si aritmii, Se poate sa fie de la aceste medicamente, efecte secundare? E periculos?Multumesc pt un eventual raspuns!
1 comentarii
Buna ziua,
este posibil ca prednisonul, care este medicament cortizonic, sa dea cresteri de tensiune, care probabil la Dvs. se manifesta si si cu palpitatii. Incercati sa mancati fara sare cat timp mai luati Prednisonul - durata de tratament este limitata si vi s-a recomandat probabil sa scadeti treptat dozele - si sa evitati alimentele, de fapt lichidele care pot creste tensiunea si pulsul: cafea, ceai verde, negru. In ceea ce priveste antihistaminicele de regula nu dau astfel de reactii. Daca va simtiti rau in continuare, luati legatura cu medicul care v-a tratat. Controlati tensiunea si dupa ce terminati tratamentul, poate aveti oricum valori la limita superioara sau usor crescute.
este posibil ca prednisonul, care este medicament cortizonic, sa dea cresteri de tensiune, care probabil la Dvs. se manifesta si si cu palpitatii. Incercati sa mancati fara sare cat timp mai luati Prednisonul - durata de tratament este limitata si vi s-a recomandat probabil sa scadeti treptat dozele - si sa evitati alimentele, de fapt lichidele care pot creste tensiunea si pulsul: cafea, ceai verde, negru. In ceea ce priveste antihistaminicele de regula nu dau astfel de reactii. Daca va simtiti rau in continuare, luati legatura cu medicul care v-a tratat. Controlati tensiunea si dupa ce terminati tratamentul, poate aveti oricum valori la limita superioara sau usor crescute.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4hipertensiune si colesterol marit
- 1Fumat, durere piept
- 3dureri in piept
- 1tuse ragusala si durere in piapt
- 1zgomote ciudate la inima
- 12Durere cap, ameteala! iara anxietate ?
- 0Nopti nedormite, palpitatii de inima, stare de ameteala, tensiune ridicata
- 9durere ascutita in piept stanga (zona inimii)
- 4durere in piept
- 1Am tensiunea crescuta
- 2Presiune in piept, eructatii
- 0Dureri in piept
- 0Tratament
- 0Leșin cu tensiune mare
- 0Durere in piept si in spate intre omoplati
- 0Durere in piept partea dreaptă la efort
- 0Dureri in zona inimi
- 4Durere stern/esofag?
- 1Renunțare amiodarona
Mai multe informații despre: Aritmia Hipertensiunea Durerea in piept
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Hipertensiunea intracraniana
- Hipertensiunea pulmonara
- Hipertensiunea portala
- Aritmia
- Hipertensiunea arteriala (HTA)
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia
- Boala cardiaca hipertensiva
- Durerea precordiala
- Hipertensiunea arteriala la copil
- Hipertensiunea de halat alb (sindromul de halat alb)
- Inhibitorii enzimei de conversie (IECA)
- Durere în piept
- Durere toracică (în piept) în partea dreaptă
- Înțepături în piept
- Durerea pleuro-pulmonară - caracteristici, diagnostic diferențial și tratament
- Durerea în capul pieptului
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: