efecte negative polidin-gantamicina injectabila la copii
buna ziua,
am un nepot in varsta de 4 ani si jumatate. in toamna a inceput gradinita si de atunci nu cred ca au fost 5 zile in care sa nu i se administreze un antibiotic. mentionez ca el face frecvent rosu in gat cu febra mare si ca transpira foarte abundent. parintii merg la un medic care mie nu mi se pare ok tinand cont ca de fiecare data intervine cu augumentin, gentamicina inj si polidin la inervale scurte de timp unele dupa altele, uneori si concomitent fara sa faca copilului un exudat laringofaringian. ce efecte negative pot da toate aceste antibiotice utilizate in cantitati mari si in perioade foarte dese?
am un nepot in varsta de 4 ani si jumatate. in toamna a inceput gradinita si de atunci nu cred ca au fost 5 zile in care sa nu i se administreze un antibiotic. mentionez ca el face frecvent rosu in gat cu febra mare si ca transpira foarte abundent. parintii merg la un medic care mie nu mi se pare ok tinand cont ca de fiecare data intervine cu augumentin, gentamicina inj si polidin la inervale scurte de timp unele dupa altele, uneori si concomitent fara sa faca copilului un exudat laringofaringian. ce efecte negative pot da toate aceste antibiotice utilizate in cantitati mari si in perioade foarte dese?
3 comentarii
geaninaoancea ar trebui sa faci un exudat faringian sigur antibioticul nu are efect asupra tulpini si prea multe antibiotice administrate distrug imunitate si flora intestinala si fac si virusul mai rezistent
gentamicina e foarte toxica pt rinichi!Atentie mare!Incercati alt pediatru.
luate prea mult şi aiurea antibioticele îi pot crea tulpini de microbi rezistente la tratament. e de recomandat să facă un exudat nazofaringian şi antibiogramă neapărat pentru a vedea exact despre ce este vorba şî la ce e sensibil. dacă ia prea mult antibiotice există riscul să facă micoze cum ar fi candida, să şi distrugă flora intestinală etc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Imi transpuira rau mainile si picioarele
- 13angina rosie
- 4durere de ureche sub tratament cu cexyl, copil 5 ani
- 5rezultat exudat faringian, va rog o parere!
- 637.5 febra 2 saptamani de zile
- 1Rosu in gat la fetita de 5 ani
- 1dureri de gat si febra
- 3dureri abdominale in partea dreapta, febra 37, 8 si stari de voma
- 3febra care nu trece
- 10tahicardie paroxistica nocturna
- 0Febra seara si noaptea
- 3Febra de mai bine de o luna.
- 1Calduri, transpiratie, voma, pierdere cunostinta
- 8temperatura de 35.5 dupa febra si transpiratie rece va rog raspundeti!
- 3cat poate dura febra?
- 1febra...va rog sa ma ajutati
- 1exudat dupa homeogenes
- 0Buna ziua am ameteli transpir etc
- 2Gat sensibil, nas infundat, secretii in gat
- 2Roșu în gat de 5 luni
Mai multe informații despre: Febra rosu in gat transpiratia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: