Edem osos... cam cat timp ar dura recuperarea?
Buna seara tuturor. Acum aproximativ 4 luni in urma unui penalty executat am simtit o durere foarte mare in zona coapsei. In urma unui RMN rezultatul a fost urmatorul.
Edem osos ischion drept
Edem osos subcondral cap femural stang.
Ce ar trebui sa fac in acest caz, si cam cat timp ar dura recuperarea.
Va rog sa ma ajutati.
Edem osos ischion drept
Edem osos subcondral cap femural stang.
Ce ar trebui sa fac in acest caz, si cam cat timp ar dura recuperarea.
Va rog sa ma ajutati.
6 comentarii
Domn' doctor Marian Uscatu imi puteti raspunde va rog?
Buna ziua!
Ma numesc Marius Uscatu.
Edemul osos apare mai ales dupa traumatisme si supra-solicitari articulare, dar poate fi si expresia unei suferinte mai grave (necroza aseptica a capului femural).
In ambele cazuri, pentru inceput trebuie descarcata articulatia respectiva, adica trebuie sa mergeti cu carje, fara sa atingeti solul minimum 6-8 saptamani.
Dupa aceasta perioada se efectueaza o re-evaluare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Ma numesc Marius Uscatu.
Edemul osos apare mai ales dupa traumatisme si supra-solicitari articulare, dar poate fi si expresia unei suferinte mai grave (necroza aseptica a capului femural).
In ambele cazuri, pentru inceput trebuie descarcata articulatia respectiva, adica trebuie sa mergeti cu carje, fara sa atingeti solul minimum 6-8 saptamani.
Dupa aceasta perioada se efectueaza o re-evaluare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Domn' doctor, o cale mai rapida nu exista? Deoarece vreau sa imi reiau cat mai repede activitatea sportiva.
Din pacate nu exista o alta cale.
Este vorba despre o suprasolicitare de tip mecanic, cauzata de excesul de activitate sportiva, iar solutia este numai repausul sportiv absolut o lunga perioada, precum si desarcarea totala a soldului, asa dupa cum v-am precizat.
Nu se pune problema de medicamente de vreun fel.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Este vorba despre o suprasolicitare de tip mecanic, cauzata de excesul de activitate sportiva, iar solutia este numai repausul sportiv absolut o lunga perioada, precum si desarcarea totala a soldului, asa dupa cum v-am precizat.
Nu se pune problema de medicamente de vreun fel.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Buna ziua domnule doctor.
Au trecut aproximativ 6 luni de cand v-am cerut ajutorul.Dupa cele 6 luni de repaus va pot spune ca ma simt mult mai bine, insa nu sunt complet refacut.Inca mai simt o mica restrangere.Cam cat credeti ca va mai dura pana sa fiu complet refacut?
Au trecut aproximativ 6 luni de cand v-am cerut ajutorul.Dupa cele 6 luni de repaus va pot spune ca ma simt mult mai bine, insa nu sunt complet refacut.Inca mai simt o mica restrangere.Cam cat credeti ca va mai dura pana sa fiu complet refacut?
Buna ziua!
Perioada de recuperare mai poate dura inca 4-6 luni, dar totul depinde si de datele D-voastra personale: varsta, greutate/inaltime, status ocupational si eforturi practicate, antecedente diverse etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Perioada de recuperare mai poate dura inca 4-6 luni, dar totul depinde si de datele D-voastra personale: varsta, greutate/inaltime, status ocupational si eforturi practicate, antecedente diverse etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1pierderi de cunostiinta, diagnosticat edem cerebral
- 40Edemul cerebral si nu am mai putut sa ma dau jos din pat
- 3edeme repetate sub ochi
- 10Tumora cerebrala
- 4edem cerebral
- 11calcificari la nivelul nervului optic
- 3edem cerebral difuz; copil de 12 ani
- 5edem osos
- 4edem al gitului si fetei in timpul somnului
- 3Genunchi drept-Edem intraosos condilian intern
- 3edem osos