edem osos calcaneu fata externa (fara traiect de factura), bursita tibio-talara
Revin in urma discutiei purtate anterior referitoare la diagnosticul de apofizita calcaneana pus filui meu de 10 ani.
Am mers mai depare cu investigatiile deoarece avea durerimari si am facut un RMN - edem osos calcaneu fata externa ( fara traiect de factura ), bursita tibio-talara. In urma consultului ni s-a spus ca are o mica necroza a osului de crestere.
Acum facem fizioterapie hiperbara.
Imi puteti spune daca este in regula si cam care ar fi pasii de urmat. Poate sa mearga la scoala, adica sa calce ?
Am mers mai depare cu investigatiile deoarece avea durerimari si am facut un RMN - edem osos calcaneu fata externa ( fara traiect de factura ), bursita tibio-talara. In urma consultului ni s-a spus ca are o mica necroza a osului de crestere.
Acum facem fizioterapie hiperbara.
Imi puteti spune daca este in regula si cam care ar fi pasii de urmat. Poate sa mearga la scoala, adica sa calce ?
3 comentarii
Buna ziua!
Este vorba despre osteocondroza tuberozitatii calcaneene posterioare, maladia Sever, ce se obiectiveaza pe RMN prin edem osos.
Diagnosticul este 100% clinic, nu necesita niciodata RMN, iar tratamentul consta numai in repaus sportiv, timp de 6-24 luni. Poate sa calce, sa mearga la scoala, insa trebuie sa evite total sportul.
Nu este necesar nici un medicament si absolut nimic altceva, vindecarea survenind spontan, in 6-24 luni, fara sechele.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Este vorba despre osteocondroza tuberozitatii calcaneene posterioare, maladia Sever, ce se obiectiveaza pe RMN prin edem osos.
Diagnosticul este 100% clinic, nu necesita niciodata RMN, iar tratamentul consta numai in repaus sportiv, timp de 6-24 luni. Poate sa calce, sa mearga la scoala, insa trebuie sa evite total sportul.
Nu este necesar nici un medicament si absolut nimic altceva, vindecarea survenind spontan, in 6-24 luni, fara sechele.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adica hiperbara nu ne ajuta la vindecare ? ni s-a spus ca injumatateste perioada de vindecare...
Buna seara!
Tratamentul maladiei Sever consta din repaus sportiv total timp de 6-24 luni.
Nu va pot preciza daca taratamentul mentionat de catre D-voastra este util: utilitatea se masoara in raportul calitate/pret. Este vorba despre o maladie care se vindeca intotdeauna fara sechele, iar daca D-voastra considerati ca merita pretul platit pentru eventuala injumatatire a timpului de vindecare, nu puteti decat incerca.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Tratamentul maladiei Sever consta din repaus sportiv total timp de 6-24 luni.
Nu va pot preciza daca taratamentul mentionat de catre D-voastra este util: utilitatea se masoara in raportul calitate/pret. Este vorba despre o maladie care se vindeca intotdeauna fara sechele, iar daca D-voastra considerati ca merita pretul platit pentru eventuala injumatatire a timpului de vindecare, nu puteti decat incerca.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1pierderi de cunostiinta, diagnosticat edem cerebral
- 40Edemul cerebral si nu am mai putut sa ma dau jos din pat
- 3edeme repetate sub ochi
- 2edem osos...nu mai suport...Ajutor!
- 10Tumora cerebrala
- 4edem cerebral
- 3Edem cerebral netratat --> glaucom?!?
- 6edem subcutanat undeva sus pe obraz ca o forma alergica
- 11calcificari la nivelul nervului optic
- 3edem cerebral difuz; copil de 12 ani
- 5edem osos
- 4edem al gitului si fetei in timpul somnului
- 3edem osos
- 2Edem cerebral posttraumatic
- 4Edem facial cauze necunoscute
- 2EDEMA RETRONUCALE
- 1Simptomatologie bazata pe edem, diagnostic neelucidat
- 2Edem osos si Edem ligamentar
Mai multe informații despre: edemul