edem cerebral

Buna ziua! Un prieten a facut edem cerebral in urma unei operatii de extirpare a unei tumori, apoi cateva convulsii. Aproape o saptamana a fost in coma..iar acum raspunde foarte putin din punct de vedere neurologic. Nu se misca, nu vb, este hranit artificial, este foarte slabit, deschide ochii, dar nu are o privire normala.. Are sanse sa isi revina?
Va rog din suflet sa imi raspundeti. Daca cineva doreste sa luam legatura -
Va rog din suflet sa imi raspundeti. Daca cineva doreste sa luam legatura -
4 comentarii

Edem cerebral inseamna o umflare a creierului, normala dupa orice operatie.Datorita cresterii in volum a creierului e normal sa apara si convulsiile.
Sanse de revenire?cel mai mult te poate lamuri cel ce l-a operat fiindca atunci cind e vb. de creier conteaza fiecare mm de substanta organica.E importante localizarea tumorii, marimea ei, daca a fost maligna/beniga...o groaza de factori.In plus e posibil sa isi revina din coma dar sa ramina cu sechele.Repet, in acest caz discutia pe forum e foarte relativa, totul depinzind concret, de caz.
Multa sanatate
Sanse de revenire?cel mai mult te poate lamuri cel ce l-a operat fiindca atunci cind e vb. de creier conteaza fiecare mm de substanta organica.E importante localizarea tumorii, marimea ei, daca a fost maligna/beniga...o groaza de factori.In plus e posibil sa isi revina din coma dar sa ramina cu sechele.Repet, in acest caz discutia pe forum e foarte relativa, totul depinzind concret, de caz.
Multa sanatate

Da..ma asteptam la un astfel de raspuns.. multumesc foarte mult!

sotul meu afost in coma 3 aspt. in urma unui accid. rutier, dar sechele care i-au ramas sunt f. vizibile.dupa un an chiar acum a inceput sa delireze si nu stiu ce sa mai fac dupa cite am suferit (recuperare, tratam.etc.) acum dintr-odata si-a pirdut mintile.asa ca am observat pe propria piele ce inseamna coma si cum am trait noi ac. clipe.dar cred ca sotul eu va suferi toata viata si omul care a fost nu va mai fi, are doar 34 ani.Sanatate si sa auzim de bine

In urma unei intoxicatii medicamentoase, la TC mi-a iesit "Usoara dediferentiere a substantei albe fata de substanta cenusie. Ventriculi laterali mici, simetrici la linia mediana. In concluzie: Edem cerebral difuz, Sinuzita maxilo-sfeniodala stanga." Am fost la psihiatrie si am primit Asentra si Frontin. Ma simt epuizata, dureri de cap. Am nevoie de alt tratament? Sau de consultatii?

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4lovitura cu un corp solid in ceafa
- 40Edemul cerebral si nu am mai putut sa ma dau jos din pat
- 2edem osos...nu mai suport...Ajutor!
- 10Tumora cerebrala
- 3Edem cerebral netratat --> glaucom?!?
- 11calcificari la nivelul nervului optic
- 3edem osos la nivelul condililor femurali
- 5edem osos
- 3edem osos
- 2Edeme extrem de dureroase la picioare
- 2Edem cerebral posttraumatic
- 4Edem facial cauze necunoscute
- 2EDEMA RETRONUCALE
- 0Recuperare menisc+ligamente+edeme
- 1Simptomatologie bazata pe edem, diagnostic neelucidat
- 2Edem osos si Edem ligamentar
Mai multe informații despre: edemul