edem encefal..?
Buna,
fratele meu a suferit un accident de masina si a avut mai multe leziuni (ruptura de femur, tibie) si dupa mai multe tomografii medicii au descoperit ca ar avea un edem encefal (sper ca am inteles bine termenul ), oricum mi-au explicat ca in momentul impactului s-ar fi lovit cu capul de tetiera si ar avea o mica umflatura. Medicii au spus ca nu putem face altceva dacat sa asteptam ca acest edem sa se retraga. El este momentan conectat la aparate si ne-au spus ca nu-l vor deconecta pana nu ii va ceda temperatura (astazi scazuse la 38 gr).pot sa mai spun ca este sedat inca deoarece medicii spun ca atunci cand il trezesc este agitat si este ca un "om mahmur". Este ingrozitor ca nimeni sa nu iti spuna ce sanse are sa isi revina.ne spun doar sa asteptam pana acest edem se retrage.Exista posibilitatea sa nu se retraga?(I se administreaza un medicament pentru creier...)Care sunt repercursiunile dupa retragerea acestuia? Nu stiu la ce sa ne asteptam...
Multumesc din suflet!
fratele meu a suferit un accident de masina si a avut mai multe leziuni (ruptura de femur, tibie) si dupa mai multe tomografii medicii au descoperit ca ar avea un edem encefal (sper ca am inteles bine termenul ), oricum mi-au explicat ca in momentul impactului s-ar fi lovit cu capul de tetiera si ar avea o mica umflatura. Medicii au spus ca nu putem face altceva dacat sa asteptam ca acest edem sa se retraga. El este momentan conectat la aparate si ne-au spus ca nu-l vor deconecta pana nu ii va ceda temperatura (astazi scazuse la 38 gr).pot sa mai spun ca este sedat inca deoarece medicii spun ca atunci cand il trezesc este agitat si este ca un "om mahmur". Este ingrozitor ca nimeni sa nu iti spuna ce sanse are sa isi revina.ne spun doar sa asteptam pana acest edem se retrage.Exista posibilitatea sa nu se retraga?(I se administreaza un medicament pentru creier...)Care sunt repercursiunile dupa retragerea acestuia? Nu stiu la ce sa ne asteptam...
Multumesc din suflet!
1 comentarii
Asa numita contuzie cerebrala difuza este un eveniment frecvent in cadrul politraumatismelor cu care ne confruntam adesea. Problema este ca leziunea este difuza, nu localizata, a.i. neurochirurgii nu pot interveni intr-o alterare la nivel tisular sau celular si care are capacitatea sa se extinda implacabil. Din fericire exista mijloace ca aceasta stare sa remita urgent si am avut in tratament ortopedic pacienti cu astfel de leziuni asociate. Din ceea ce stiu si am vazut, oxigenoterapia hiperbara a avut un efect rapid si salutar in astfel de cazuri. Tastati HBOT si luati legatura cu Dr. Ion din Constanta, colaboratorul meu in cadrul Centrului Pilot de Tratament Asociat O-HBO si seful Centrului de Medicina Hiperbara Constanta (singurul din tara). Domnia sa este si seful Centrului de profil din Bielefeld - Germania, si are o experienta vasta in acest tip de terapie.
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator al Centrului Pilot O-HBO
Cu stima
SL Dr. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie Traumatologie
Medic Sef Sectie Ortopedie SCJU Constanta
Doctor in Stiinte Medicale
Coordonator al Centrului Pilot O-HBO
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 2Tratament epilepsie
- 0Se poate obține grad de handicap sau pensie cu discopatie lombară? Și pot avea două grade?
- 1Intrerupere tratament - Scleroza multipla
- 2Suspecta scleroza multipla
- 1Autism adulti
- 5Ajutor! Posibil SLA?
- 0Vertij vindecat - există tratament
- 1Parkinson Tratament Levodopa
- 2Cum iau Pentoxi Retard și pramistar
- 1Amorțeala degete