Ecografie utero-vaginala.
Buna ! Am sindomul ovarelor polichistice si medicul mi-a recomandat sa fac o ecografie utero-vaginala, este acelasi lucru ca si ecografia transvaginala? :D Daca nu sunt virgina si ii spun medicului ca sunt poate sa apara ? Va multumesc mult.
8 comentarii
Pt a fi diagnosticat corect ecografic sdr ovarelor polichistice tb sa efectuati o eco transvaginala! Nu inteleg de ce tb sa mintiti? Va e teama? Nu este dureroasa!
Este adevărat că nu sunt de specialitate dar cred că himenul nu prezintă interes in această investigaţie şi nici nu cred că poate fi observabil (să zicem). Himenul poate fi examinat vizual, mult mai simplu şi ieftin. Dar, dacă au apărut chisturi ovariene, trebuie luată atitudine pentru intrarea in normal a funcţionării acestora.
Bineinteles ca medicul vede ca nu esti virgina, nu are rost sa minti.
Te sfatueisc sa nu ai contact sexual cu 48 de ore inainte de consultatie din mai multe motive. Unul din ele e ca medicul poate sa vada si asta plus ca actul sexual modifica lucrurile pe interior si nu cred ca vrei sa fii intrebata de ginecolog in timpul consultatiei daca ai avut contact in ultimele ore.. Vorbesc din experienta, a fost foarte jenant... Se intamplase cu o seara in urma timp de 1 minut pentru ca uitasem ca am programare la ginecolog ziua urmatoare. Ne-am oprit si medicul tot a stiut ca am avut contact desi dupa cum am mentionat, se intamplase doar 1 minut!!
Nu are rost sa minti.
Te sfatueisc sa nu ai contact sexual cu 48 de ore inainte de consultatie din mai multe motive. Unul din ele e ca medicul poate sa vada si asta plus ca actul sexual modifica lucrurile pe interior si nu cred ca vrei sa fii intrebata de ginecolog in timpul consultatiei daca ai avut contact in ultimele ore.. Vorbesc din experienta, a fost foarte jenant... Se intamplase cu o seara in urma timp de 1 minut pentru ca uitasem ca am programare la ginecolog ziua urmatoare. Ne-am oprit si medicul tot a stiut ca am avut contact desi dupa cum am mentionat, se intamplase doar 1 minut!!
Nu are rost sa minti.
Dar daca nu as mai fi virgina s-ar afla..mama stie ca sunt virgina si deasta. :D
Medicul totdeauna inaintea consultatiei intreaba ce varsta ai, ce problema ai, daca esti virgina sau nu, daca ai avut avorturi sau sarcini si cateodata si ce metoda contraceptiva folosesti.
Daca nu vrei ca mama ta sa afle, atunci mergi singura in cabinet, explica-i mamei ca nu doresti sa asiste la consultatie ( ca ti-e rusine sau inventezi tu alt motiv) si de asemenea ii poti cere medicului sa nu mentioneze mamei ca nu esti virgina atunci cand aceasta se va interesa de starea ta. Ai 18 ani si medicul este obligat sa pastreze confidentialitatea informatiilor despre starea ta. Sa nu iti fie rusine sa ii ceri asta medicului, cu siguranta te va intelege si nu te va judeca.
Daca nu vrei ca mama ta sa afle, atunci mergi singura in cabinet, explica-i mamei ca nu doresti sa asiste la consultatie ( ca ti-e rusine sau inventezi tu alt motiv) si de asemenea ii poti cere medicului sa nu mentioneze mamei ca nu esti virgina atunci cand aceasta se va interesa de starea ta. Ai 18 ani si medicul este obligat sa pastreze confidentialitatea informatiilor despre starea ta. Sa nu iti fie rusine sa ii ceri asta medicului, cu siguranta te va intelege si nu te va judeca.
Pana la urma se vede sau nu la acea ecografie utero-vaginala pe care o voi face daca mai sunt sau nu virgina?
Da, medicul stie ca nu mai esti virgina, isi da seama, vede..
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 16LO-FEMENAL
- 3ovar polichistic si pregatirea pentru sarcina
- 2se poate si fara medicamente?
- 5scurgeri ciudate, ovare olichistice, anticonceptionale
- 4Ac anti-tiroidperoxidaza - Testosteronul.ff mari.consecinte?
- 3Ovare polichistice
- 6Daca am ovare polichistice voi avea probleme in ceea ce priveste conceperea unui copil?
- 2Sindromul ovarului polichistic si anticonceptionalele
- 1Ovare polichistice - Rog parerea unui medic!
- 2Posibil, ovare polichistice?
- 0Durere ovare polichistice
- 1ovare polichistice
- 1SOP-stimulare esuata
- 11Ovare polichistice!
- 0tumora ovariana ovar stang
- 3Intarzierea menstruatiei
- 1Ovare polichistice si foarte mult duphaston
- 1Sunt insarcinata?
- 0Temperatura bazală in sindromul ovarelor polichistice
- 1Sindromul ovarelor polichistice
Mai multe informații despre: ovarele polichistice