Dureri nocturne copil 6 ani

02-06-2024
Mihaela2018
Nu este medic/terapeut
Mihaela2018
Buna ziua.
Copilul meu, un baietel de 6 ani are aproape un an de cand la 2.3 luni se trezeste in miez de noapte cu durere de "ochi" sau cel putin asa spune el, dar nu stiu exact ce.l doare. In ultima perioada s.a trezit in martie, aprilie, si acum aseara prima zi din iunie. Si incep sa ma ingrijorez.
Problema este asa:
In a2a parte a noptii...intre 2 si 5 dimineata, se trezeste brusc si dintrodata cu mana la ochi si incepe sa planga ca.l doare, plange si da cu apa rece pe el, plange cam 15.20 min si se culca la loc...a2a zi ca si cum nu s.a intamplat.
Ultimul episod cel de aseara a fost putin mai drmatic, a stat mai bine de 30 min plangand si spunand ca nu poate deschide ochii ca.l doare. Dupa ce a reusit sa adoarma la 1h, 2maxim s.a trezit iar la fel de brusc ca.l doare iar, ne.am trezit de tot a reușit si a deschis ochii dar se uita cu ei mijiti asa ca si cum nu.i poate tine deschisi de tot...se uita la mine la nivelul lui si apoi dadea privirea repede in jos...spunea ca nu vede bine, uneori punea mainile in partile tamplelor ca vede mai bine.
Oftalmologul spune ca nu are nimic, si ea crede ca are paraziti si de asta are aceste episoade.
Analizele la scaune si amprente anale curate, nu iese nimic la analize.
Dr. Orl spune ca nu stie dc sa.l doara, crede ca.i mai mult un alint, psihologic, spune ca, copiii la varsta lui nu au sinusuri si nu ar putea fi sinuzita sau altele.
Acum urmeaza sa mai mergem la un alergolog si neurolog, doar ca unde suntem noi e mai dificil cu neurochirurgii buni...trebuie sa ajungem la bucuresti asa ca inca investigam si asteptam programari.
Mai mentionez ca a fost in viroze gripe cand s.au intamplat episoadele trecute, uneori mentiona cand sufla nasu ca se accentueaza durerea si plangea mai tare. Dar de data asta nu a fost racit sau viroza, ceva secretii tot are dar nu pt atata durere si chin zic eu.
Mai mentionez ca in ziua de inaintea ultimii crize de astea nu a avut nici tv nici tableta telefon sau ecrane, a avut o zi prin parc, loc de joaca in aer liber, loc de joaca interior, a mancat mancare obișnuită nimic nou in meniu, plus in parc a luat o inghetata. Nimic iesit din comun, a avut o zi fericita plina de activitati bicicleta, jocuri, alergatura etc.
Ceva idei ce ar putea fi?
Va multumesc
1 comentarii
0
07-06-2024, ora 15:04
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua,

Situația pe care o descrieți cu băiețelul dumneavoastră este într-adevăr îngrijorătoare și înțeleg că vă faceți griji pentru sănătatea lui. Durerea de ochi nocturnă care îl trezește din somn merită investigată amănunțit, mai ales dacă aceasta este recurentă și nu s-a găsit o cauză clară până acum.

Iată câteva direcții pe care le puteți explora împreună cu medicii:

1. Reevaluare Oftalmologică: Chiar dacă oftalmologul a spus inițial că nu sunt probleme, ar fi indicat să consultați un alt specialist oftalmolog. Unele condiții, cum ar fi glaucomul cu unghi închis (foarte rar la copii, dar posibil), pot cauza durere oculară intensă și acută, mai ales noaptea.

2. Consult Neurologic: Având în vedere simptomele descrise, un consult neurologic este esențial. Anumite tipuri de cefalee, cum ar fi cefaleea în ciorchine, pot provoca durere intensă în jurul ochilor și pot fi însoțite de simptome precum lăcrimarea ochiului sau înroșirea acestuia. De asemenea, este important să se excludă alte cauze neurologice care ar putea cauza aceste simptome.

3. Alergolog: Consultul alergologic este o bună direcție, mai ales dacă băiețelul are și simptome de rinită (nas înfundat, secreții nazale) care pot agrava simptomele nocturne. Alergiile pot contribui la inflamația sinusurilor sau a altor structuri din jurul ochilor, provocând disconfort sau durere.

4. Examinare ORL: Deși medicul ORL a menționat că sinusurile nu sunt dezvoltate complet la această vârstă, copiii pot totuși să sufere de inflamații ale sinusurilor existente. O reevaluare în acest sens, poate chiar cu o imagistică specifică (radiografie sau CT sinusuri), ar putea fi utilă.

5. Jurnal de Simptome: Până la clarificarea cauzei, ar putea fi util să țineți un jurnal detaliat al episoadelor: ora de apariție, durata durerii, activitățile din ziua respectivă, dieta, expunerea la ecrane sau la lumini intense, starea de sănătate generală etc. Aceste informații pot ajuta medicul să identifice un model sau un declanșator.

6. Managementul Durerii și Confort: În perioadele de durere, asigurați-vă că băiețelul este confortabil și încercați metode de calmare, cum ar fi comprese reci sau călduroase (în funcție de ce pare să ajute mai mult) și asigurarea unui mediu liniștit și întunecat pentru a-i facilita somnul.

Este important să continuați să urmăriți această problemă și să căutați opinii medicale până când găsiți o explicație și o soluție pentru durerea nocturnă a băiețelului. Sper ca vizitele la specialiștii recomandați să ofere mai multe răspunsuri și să aducă un confort mai mare pentru fiul dumneavoastră.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.