Dureri mari: colon iritabil sau gastrită? | Forumul Medical ROmedic

Dureri mari: colon iritabil sau gastrită?

14-12-2023
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Bună ziua. Am mai vorbit despre problemele mele. Pe scurt, am 76 de ani, sunt pensionar și am mari dureri (persistente și constante) în partea stângă, sub coastă. Am efectuat 2 colonoscopii (în 2017 și 2022), în urma cărora mi s-a fixat diag.:colon iritabil formă spastică, boală diverticulară. Medicul gastroenteorolog a exclus cancerul de colon (am scaune normale, fără diaree, fără constipație, fără sânge). Am făcut, de-a lungul ultimilor ani, și câteva gastroscopii (ultima, în martie 2023). Diag.: gastrită antrală congestivă incipientă, hernie hiatală incipientă, esofagită de reflux. Am luat, ca medicație: Controloc, Spasmomen, Debridat, Normix și, pentru gastrită, Gastrofait. Problema este că durerile în partea stângă, sub coastă, persistă, ba chiar, de câtva timp s-au intensificat. Am fost mereu asigurat că nu este vorba despre cancer și că durerile sunt exacerbate de o sensibilitate mai mare la durere (pe care aș avea-o). Rațional, înțeleg toate aceste argumente (inclusiv și faptul că am o depresie și anxietate legate de acest aspect al bolilor mele, chiar merg la ședințe de prihoterapie cognitiv-comportamentală), dar durerile rămân și sunt cât se poate de reale. Aș dori să-mi spună cineva, care trece prin aceleași stări, dacă există medicamente naturiste care să diminueze durerea. Și, în plus, să elimine și stările de greață pe care le am, destul de des. Vă mulțumesc!
2 comentarii
0
14-12-2023, ora 15:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Incercati jumatate de Anxiar. Se da in Spania pentru relaxarea musculaturii. Eu am avut asa timp de un an pentru ca mi-au apasat prea mult la ecografie pe stomac. Dar au trecut in timp.
0
14-12-2023, ora 19:50
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Dupa cum am inteles eu de la medici, la colonoscopie daca nu se gaseste alceva in colon ( tumori, polipi ) se da vina pe diverticuli si colon iritabil, aceste sunt diagnostice comune ce nu au tratament dar sunt f f dureroase si atunci gasesc ca trebue schimbat regimul alimentar. Eu va-m mai spus nu mai mincati ciorbe, acestea produc balonari si durerei, incercati.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: