Dureri in gat. Dificultate la inghitire, arsuri in gat

07-11-2021
Popescu A
Nu este medic/terapeut
Popescu A
Buna ziua! Domnule dr Flueraru, daca eram din zona dvs, cu siguranta as fi facut o programare sa pot veni sa va vorbesc fata in fata! Va urmaresc activitatea si mi am facut curaj sa va scriu aici, cu speranta ca mi puteti da o directie. Pe scurt, acum 3 luni mi a aparut o senzatie de flegma in gat f suparatoare pe care ma chinuiam inghitind f des sa o elimin in stomac, insa fara rezultat. Treptat s au instalat si alte simptome, gen durere in gat si senzatia de arsura, inclusiv in urechi. Am mers la un consult ORL si diagnosticul a fost edem esofagian. Mi s a prescris Nexium, cate o pastila pe zi timp de o luna si, daca in unele zile imi era mai bine…altele au fost groaznice: durere la inghitire si o senzatie de rana in gat…simptome care m au adus in pragul disperarii, cu gandul ca am ceva mult mai grav decat un edem esofagian. Ce se intampla de fapt? Am tot citit si auzit despre reflux gastroesofagian..dati mi un sfat, va rog! Oare asta am si eu sau e vorba despre altceva? Mentionez ca am un stil alimentar haotic, deseori doar cu o masa f consistenta seara! Multumesc frumos pentru ajutor!
4 comentarii
0
07-11-2021, ora 08:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Vârsta. Sex. Înălțime. Kg??
Ai aplicat ceva din cele citite pe forum??
Regim.. Antiacide. Spreiuri uleioase în gat??
0
07-11-2021, ora 08:12
Popescu A
Nu este medic/terapeut
Popescu A
45 de ani, femeie, 1.73 inaltime, 54 kg! Citind raspunsurile dvs, am incercat de cateva zile sa mananc mai sanatos, mai des si mai putin, mestecand cat se poate de bine, pt ca si aici am o problema! Mananc f repede! Beau ceai de musetel si ghimbir cu care am facut si gargara! Multumesc f mult pt promptitudinea raspunsului dvs!
0
07-11-2021, ora 09:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Un stil Haotic.. Îl înțeleg la 20.. 30 ani
La 45 e timpul sa Ca maturități.. Sa înțelegeți ca Omul și corpul uman e un bio robot. Care are nevoie de îngrijire și alimentație corecta
2. Obligatoriu 3 mese mici pe zi. Cu hidratare corecta. Fructele. Dulce se consuma ziua. Seara fără oțet. Lamai. Usturoi. Prajeli
3.daca nu schimbați urgent stilul de viata.. Va așteaptă multe probleme digestive.. Care se răsfrâng peste tot corpul
0
07-11-2021, ora 10:03
Popescu A
Nu este medic/terapeut
Popescu A
Va multumesc pt raspuns si promit ca asa voi face! Aveti dreptate ca deseori ne pierdem in cotidianul vietii si uitam de noi! Voi face aceste schimbari spre binele meu!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere când înghiți - ce ar putea fi
  •