Artrita de la sapa ? | Forumul Medical ROmedic

Artrita de la sapa ?

27-08-2021
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Buna ziua !
Pana nu demult am fost o persoana mai sedentara. Acum, de ceva timp, mi-am descoperit o pasiune pentru gradinarit. Incepand din primavara acestui an am avut mult de lucru in gradina, mai ales la sapa. Dupa o saptamana de cand m-am apucat, au inceput sa ma doara articulatiile de la maini si sa simt degetele umflate. Cel mai rau este dimineata cand ma trezesc, abia mai pot sa strang mana. Durerea se calmeaza in proportie de 90% dupa 10-15 minute. Am crezut si eu ca mi s-a intamplat asta din cauza ca nu am avut conditie fizica si m-am apucat asa dintr-o data sa fac mult efort. Dar din Aprile de cand a ainceput, nu m-a lasat nici acum... Ce se intampla, mi-o mai trece vreodata ? Poti sa faci artrita si de la sapa sau este altceva, numai ca se manifesta la fel ?
5 comentarii
0
27-08-2021, ora 13:07
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Bolile de sange reumatologice (auto-imune) se manifesta mai ales prin afectarea articulatiilor mainii ("artrita").
Dar este infinit mai probabila ipoteza efortului excesiv sau chiar a uzurii defintive ("artroza").
Aveti la indemana cea ma simpla proba: evitati drastic, timp de cateva luni, eforturile fizice mentionate și observati efectul.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
27-08-2021, ora 13:23
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Am doar 40 de ani si doar de anul asta am facut efort fizic mai intens... Se uzau definitiv asa de repede ?
Voi proba din Noiembrie pana in Aprilie, daca imi trece fara efort fizic, ca acum nu se poate...
Dar daca imi trece cand fac pauza ce inseamna, ca nu e grav ?
0
27-08-2021, ora 21:23
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Nu mai stringe in mina sapa, lipsa de antrenament, cind nu vei mai avea de sapat va trece.
0
27-08-2021, ora 23:14
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Pai inteleg lipsa de antrenament... dar ma antrenez de 5 luni ! Nu ar fi trebuit sa se obisnuiasca pana acum corpul si sa nu mai ma doara ?
0
28-08-2021, ora 09:19
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Pai organismul tocmai v-a raspuns: efortul la care il supuneti este mai mare decat suporta si il distruge.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce mă dor articulaÅ£iile (mă lasă una ÅŸi mă ia alta)
  • Prevenirea È™i tratamentul durerilor articulare
  • Preparate topice pentru ameliorarea durerilor articulare
  • Dureri articulare generalizate cronice (persistente, nu trec)
  • Dureri articulaÈ›ii - durerea în mai multe articulaÈ›ii
  •