Dureri de la anticonceptionale

10-03-2006
birbi
Nu este medic/terapeut
birbi
Buna ziua.Acum doi ani m-am dus la medic pentru a-mi prescrie anticonceptionale si m-a trimis la un cabinet de planning familial. Cei de acolo mi-au dat Marvelon. Am luat 6 luni, in primele trei luni nu au avut nici un efect advers, dar dupa trei luni au ararut niste dureri in abdomenul inferior in zona organelor genitale, care semanau putin cu durerile de menstruatie. La inceput erau slabe dar deveneau din ce in ce mai puternice, astfel dupa alte 3 luni am renuntat la ele si durerile au disparut imediat. Dupa un timp(aprox 1 an) m-am hotarat sa ma duc iar la doctor(un alt doctor) ca sa imi prescrie alte pastile. Mi-a facut un control, a spus ca durerile nu pot sa fie anticonceptionale, ca nu am nimic si mi-a spus sa iau Logest pt ca au o cantitate mai redusa de hormoni. Pentru ca mi s-a parut ca doctorita nu prea m-a luat in seama, m-am dus iar la cab de planning unde mi-au spus sa iau tot Marvelon si daca durerile revin sa schimbam pastilele. Durerile au revenit dupa prima pastila si la fel de puternice, mai ales cand ma miscam( de ex. cand ma ridicam din pat sau de pe scaun) asa ca dupa prima foliede Marvelon am inceput sa iau, tot la recomandarea celor de la planning, anticonceptionalele Loette, dar durerile nu au disparut nici de data asta, asa ca dupa prima folie de Loette am renuntat si durerile au disparut iar. Am mai fost la un doctor sa ii explic de aceasta problema, dar la fel nu a stiut ce sa imi spuna(si era un doctor renumit). Acum cateva zile m-am hotarat sa incep iar sa iau anticonceptionale. De 7 zile iau Logest. Primele 3-4 zile m-am sintit bine, dar acum durerile au reaparut. Acum as vrea sa renunt la ele dar nu stiu ce sa fac: sa termin folia sau sa renunt inainte sa o termin? Poate ma puteti ajuta si poate puteti sa imi spuneti si ce as putea sa am de nu suport nici un tip de anticonceptionale. Nu am mai auzit la nimeni astfel de simptome si sunt cam ingrijorata. Ce as putea sa fac? Va multumesc anticipat.
1 comentarii
0
13-03-2006, ora 00:00
Dr.Evelyn
Nu este medic/terapeut
Dr.Evelyn
Daca renunti la anticonceptionale inainte sa termini folia va aparea menstruatia la citeva zile dupa ce nu mai iei pastilele
E foarte greu de presupus ca durerile tale pot fi de la anticonceptionale, intr-adevar.Totusi, un control medical amanuntit, o echografie abdominala si genitala, niste analize de singe(care sa cuprinda obligatoriu teste de coagulare)ne-ar mai lamuri nitel.
Ma gindesc eu ca toate aceste investigatii ar trebui facute atunci cind ai durerile pentru a fi concludente
Nu m-as grabi sa afirm ca nu suporti niciun tip de anticonceptional, cred insa ca ar trebui sa faci aceste investigatii si sa porti si discutie cu medicul asupra intregii conjuncturi in care apar aceste dureri
Adaugă un comentariu / răspuns