Dureri de cap

13-10-2011
anuta72
Nu este medic/terapeut
anuta72
Buna ziua!Am o fata de 15 ani, care s-a tot plans de dureri de cap de ceva vreme.Initial le-am pus pe seama stress-ului si a oboselii(se accentuau in perioada tezelor);apoi m-am gandit la reactii hormonale(mentionez ca i-am facut investigatii ORL si oftalmologice, care au exclus afectiuni in sferele respective).M-am ingrijorat mai tare in momentul in care mi-a spus ca intr-o dimineata, la trezire, mana stanga a refuzat sa asculte comenzile (nu si-o putea misca, treaza fiind, nu somnolenta).M-am hotarat sa o duc la consult neurologic, unde in urma investigatiilor efectuate(incluzand EEG repetata la aparate diferite, dar care au evidentiat aceleasi modificari in conditii de efort, in repaus fiind absolut normala)medicul mi-a spus ca are epilepsie.Ramane sa efectuam un RMN, care sa certifice?!diagnosticul, dupa aceea urmand sa-i fie instituit un tratament. Intrebarea de mama disperata:din moment ce nu a avut niciodata probleme(nici macar convulsii febrile in copilarie), exista sansa ca diagnosticul sa fie altul?(r-grafia de sa turca este in regula)Sunt exagerata daca incerc sa merg si la un alt neurolog?Va multumesc anticipat celor care puteti, si aveti timp sa-mi raspundeti!
1 comentarii
0
13-10-2011, ora 14:56
Tania-bis
Nu este medic/terapeut
Tania-bis
Va spun din start ca nu sint medic. Durerile de cap pot avea cauze multiple. Epilepsia (eu stiu de 2 forme dar poate ca mai exista), e o boala urita si cu tratament permanent, de aceea ar fi bine sa mai faceti un control la un alt medic pentru siguranta dumneavoastra. Va doresc sa nu fie asta. Eu personal am dureri de cap inca din copilarie si nimeni nu ma credea, ba mai mult, la maturitate un medic spunea ca e imposibil, ca am dureri din adolescenta (ca sa vezi, stia el mai bine decit mine!!). Si totusi, acum tirziu mi s-a descoperit o vena la circuitul cranian mai ingusta decit perechea ei si care, pe fondul oboselii sau a presiunii atmosferice crescute se blocheaza si imi da mari si urite dureri de cap; cu febra mare numai in zona capului, in rest sint rece gheata. Ma mai doare capul si cind imi functioneaza prost inima (unde medicii spun ca nu am nimic in afara unei malformatii). Va admir pentru grija pe care o purtati fiicei, nu sinteti exagerata ci doar o mama normala si ingrijorata. Sanatate multa amindorura!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.