Durere punctuala genunchi
Salutare,
Acum 10 ani am suferit o operatie in urma ruperii ligamentului anterior incrucisat si a fisurarii meniscului. Dupa operatie am ramas cu flexie-extensie incompleta (nu foarte mult, pot face majoritatea activitatilor, mai putin statul "pe vine"). De cativa ani am inceput sa alerg ceva mai serios si am constatat ca pe distante mari (peste 10km) incepe sa apara o durere punctuala in partea de jos si exterioara a genunchiului (in afara rotulei la un unghi de sa zicem 45 grade cu orizontala sau verticala). Dupa ultimul semimaraton, au trecut vreo 2 luni pana durerea a disparut complet iar de atunci nu am mai alergat peste 10km si durerea nu a mai aparut. Stie cineva daca este ceva in neregula acolo sau este doar oboseala ? Exista vreo varianta de atenuare a durerii pentru a putea alerga din nou la un semimaraton (gen crema miraculoasa care se poate aplica inainte pe zona respectiva) ?
Acum 10 ani am suferit o operatie in urma ruperii ligamentului anterior incrucisat si a fisurarii meniscului. Dupa operatie am ramas cu flexie-extensie incompleta (nu foarte mult, pot face majoritatea activitatilor, mai putin statul "pe vine"). De cativa ani am inceput sa alerg ceva mai serios si am constatat ca pe distante mari (peste 10km) incepe sa apara o durere punctuala in partea de jos si exterioara a genunchiului (in afara rotulei la un unghi de sa zicem 45 grade cu orizontala sau verticala). Dupa ultimul semimaraton, au trecut vreo 2 luni pana durerea a disparut complet iar de atunci nu am mai alergat peste 10km si durerea nu a mai aparut. Stie cineva daca este ceva in neregula acolo sau este doar oboseala ? Exista vreo varianta de atenuare a durerii pentru a putea alerga din nou la un semimaraton (gen crema miraculoasa care se poate aplica inainte pe zona respectiva) ?
1 comentarii
Buna seara!
Este vorba, evident, despre articulatii distruse ca urmare a efortului fizic fabulos.
Trebuie sa va reconsiderati fundamental atitudinea despre efort, in cazul in care nu doriti distrugerea si mai avansata a acestor articulatii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Este vorba, evident, despre articulatii distruse ca urmare a efortului fizic fabulos.
Trebuie sa va reconsiderati fundamental atitudinea despre efort, in cazul in care nu doriti distrugerea si mai avansata a acestor articulatii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1dureri puternice in zona genunchilor
- 20Nu pot indoi genunchi
- 3Durere de genunchi dimineata cand ma trezesc
- 7Fratele meu are dureri de genunchi
- 0Durere de genunchi
- 5Dureri genunchi
- 1Durere genunchi
- 4Durere de genunchi. Ne-a sugerat o operatie de paroscopie
- 20Leziune grad III corn posterior si menisc medial.
- 3Dureri la genunchi
- 1Entorsa genunchi
- 4Umflarea piciorului stang
- 1Durere genunchi
- 1durere de genunchi
- 2Durere musculara in spatele genunchiului stang
- 1Cazatura pe genunchi
- 1Durere de la genunchi în jos și uneori tot piciorul.
- 2Durere genunchi
- 4Durere genunchi
- 7Bună ziua, am dureri cumplite de genunchi
Mai multe informații despre: Durere de genunchi
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: