Durere genunchi - ce poate fi?

15-07-2016
anastasia.
Nu este medic/terapeut
anastasia.
Buna ziua. De peste o saptamana am dureri la genunchi, uneori mai cedeaza insa uneori sunt puternice. Nu fac sport dar m-am decis sa fac niste exercitii usoare pentru intretinere ( bicicleta, genoflexiuni...). Dupa cateva zile de la inceperea exercitiilor am inceput sa am probleme. Prima data durerea a fost sub genunchi, apoi in partea laterala a acestuia, pe exterior, si acum partea laterala pe interior. Am luat un antiinflamator si am folosit un gel. Daca indoi genunchiul in totalitate simt durere si parca mi se strang muschii ( nu stiu daca explic foarte bine). Cand durerea era foarte puternica am pus gheata, desi nu este umflat, cate 15 min si mai ceda.
De la ce pot fi aceste dureri si ce ar trebui sa fac?
Multumesc.
3 comentarii
0
17-07-2016, ora 21:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai elementele esentiale:
- sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational, eforturi practicate;
- antecedente traumatice si de alta natura;
- localizarea durerii, caracterul si intensitatea acesteia, legatura cu durerea etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
18-07-2016, ora 11:39
anastasia.
Nu este medic/terapeut
anastasia.
Buna ziua. Am 27 de ani, sex feminin, inaltime 1, 70, 50 kg. Fac munca de birou, nimic solicitant.
Nu am antecedente traumatice si nu am mai avut probleme pana la aceste excercitii care mi-au solicitat mai mult genunchii.
Durerea este localizata in jurul rotulei dar nu mereu in acelasi punct. Am momente cand ma doare sub genunchi si momente cand durerea este pe partea laterala a acestuia. Devine mai intensa atunci cand merg mai repede, urc -cobor scari sau cand stau cu genunchiul indoit.
Sper ca informatiile sunt suficiente pentru o parere, un sfat.
Multumesc.
0
19-07-2016, ora 10:57
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Cu mare probabilitate este vorba despre un sindrom de supra-solicitare musculo-articulara, generat de efortul excesiv.
Un raspuns precis necesita, evident, o examinare clinica directa.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: