Durere de gat insotita de secretii nazale verzi

06-02-2017
Ralucauzunia
Nu este medic/terapeut
Ralucauzunia
Buna ziua, va expun cazul meu.
In urma cu aproape 2 luni am suferit o raceala destul de puternica ( dureri de gat foarte mari, tuse, febra etc) care mi-a trecut dupa un tratament cu antitermice ( singurul lucru care mi s-a recomandat) si Strepsils.
Aproximativ 2 saptamani mai tarziu a inceput o durere in gat, senzatie de gat sec... durere din ce in ce mai mare. asa timp de o saptamana cand a aparut febra si o secretie nazala verde aproape foarte densa. mi-am dat seama ca gatul nu ma durea atat de tare dupa ce scuipam efectiv acea secretie sau imi suflam nasul. Am urmat un tratament de 10 zile cu Augmentine. mi-am revenit sau cel putin asa am crezut. acum o saptamana am inceput iar cu dureri de gat ( le-am pus pe seama baiturilor reci pe care le-am baut si a unei viroze pe care a facut-o fiica mea de 5 ani). Imi dau insa seama ca mi-a revenit acea secretie verde. ( cand suflu nasul efectiv nu reusesc sa iasa decat bucati mici si tari de "ceva" verde... trebuie sa ma fortez si sa expectorez parte din acea secretie ca sa nu ma mai doara gatul). In tot acesti timp fac spalaturi cu Rhinomer ( apa cu sare). Nu pot lua nici un fel de medicament pe tru ca sunt insarcinata in 4 saptamani.
Astept cu nerabdare un raspuns. Va multumesc
3 comentarii
0
06-02-2017, ora 12:20
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
duap atatea antibiotice... pe inceput de sarcina... cam complicat
1 poate fi o sinuzita urata de la o infectie dentara..si e cazul de consult la Stomatolog si ORL
2 poate fi durere in gat si de la un reflux gastro-esofagian si greseli in alimentatie
0
06-02-2017, ora 12:41
Ralucauzunia
Nu este medic/terapeut
Ralucauzunia
Va multumesc, sarcina nu a fost una planificata si sunt programata pentru intrerupere.
Intre timp un tratament pe care il pot urma? Pana la un consult ORL
Multumesc inca o data
0
06-02-2017, ora 17:07
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
tratamentul se administreaza de medicul care vede pacientul si Radiografia SAF
sunt mai multe forme de sinuzita si tratamentul difera
daca e din cazua uneii infectii dentare.. nu prea ajuta tratamente si trebuei mers la maxilo-facial
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • E voie să faci sport dacă te doare în gât?
  • Cum tratezi durerea în gât (ce să faci și ce nu)
  • Arsuri în gât - cauze, tratament și sfaturi utile
  • Remedii populare pentru durerea în gât
  •