Dureri/usturimi frecvente în gat
Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu un sfat, nu mai știu ce sa fac... Ma doar gatul foarte des, resimt dureri/usturimi care uneori se lasă cu raceli, sau altădată trec asa în timp. Ultima data mi s-a întâmplat de revelion când totul a debutat brusc cu dureri puternice, febra, dureri musculare, simptome de gripa ma gândeam eu... Am fost la un centru de permanenta și am primit amoxicilina, paracetamol. Am luat tratamentul 5 zile, mi-au trecut febra și durerile musculare, gatul m-a mai lăsat, dar tot ma mai durea puțin. Asa ca am fost la medicul de familie care mi-a mai dat 7 zile de amoxicilina pentru ca a spus ca gatul nu arata bine. În timpul celei de a doua ture de tratament, ma durea tot mai tare, asa ca am renunțat la ele. Am recurs apoi la tratamente naturiste, a mai trecut timpul și mi-a trecut. Peste vreo doua sapt, iar a început sa ma doară, dar de data asta nu am luat nimic, am fost sa îmi fac exudat faringian. Rezultat negativ, nu a ieșit nicio infecție. După câteva zile am răgușit si rămas fără voce. A trecut și asta și acum 6 sapt am luat-o de la capăt cand am ajuns la urgente în plina epidemie de coronavirus cu febră 39 care nu mai scădea. Am plecat de acolo cu diagnostic de gripa de tip B și bronșită. Le-am tratat acasă pe ambele (o sapt tamiflu, iar apoi 7 zile zinat) nu pot spune ca m-am recuperat complet. Febra, tusea, au trecut, dar disco fortul la nivelul gatului tot l-am resimțit și îl resimt în continuare. de ieri ma ustura gatul tot mai tare...Nu știu ce sa mai fac... Ce sa mai investighez? E posibil sa ma ia iarăși răceala în conditiile în care nu demult am terminat cu un tratament puternic și nu am ieșit din casa decât la nevoie? Menționez ca nu fumez, am evitat sa beau rece, acidulat, sa ies afara când a fost frig. Mulțumesc mult pentru sfaturi.
9 comentarii
1 trebuie investigat Tractul Digestiv...
2 pe forum exista sute de postari unde am explicat Ca. IMUNITATEA depinde de starea intestinului.
3. tot pe forum am explicat Ca... unele alimente ( Alimente care intretin Inflamatia) produc o iritatie pe faringecand trec spre stomac, duap acolo produc hiperaciditate gastrica si Acidul gastric este acela care intretine inflamatia din gat, raguseala si asa zisele raceli.. fara nimic la exudat. totul din cauza Aimentatiei incorecte mai cu seama seara si a unui reflux gastro esfagian in somn... când acidul gastic ajunge pana sus.. pe langa laringe, faringe, amigdale, pana sus in spatele nasuluui
2 pe forum exista sute de postari unde am explicat Ca. IMUNITATEA depinde de starea intestinului.
3. tot pe forum am explicat Ca... unele alimente ( Alimente care intretin Inflamatia) produc o iritatie pe faringecand trec spre stomac, duap acolo produc hiperaciditate gastrica si Acidul gastric este acela care intretine inflamatia din gat, raguseala si asa zisele raceli.. fara nimic la exudat. totul din cauza Aimentatiei incorecte mai cu seama seara si a unui reflux gastro esfagian in somn... când acidul gastic ajunge pana sus.. pe langa laringe, faringe, amigdale, pana sus in spatele nasuluui
Mulțumesc pentru răspuns și pentru timpul acordat.
Buna!aceiasi problema o am si eu de trei saptamâni. Diferența este ca nu fac febra, am luat augumentin, strepsils intensiv, pastile de supt pt gât si nimic...Mi-am facut exudat faringian si nazal si a ieșit doar candida. Nu stiu ce sa mai fac... eu simt si un disconfort in piept. E groaznic...
Eu nu mai iau nicio pastilă de niciun fel. O sa fiu mai atenta la alimentație și să vad dacă observ ceva. Mi-am cumpărat și higrometru sa masor umiditatea aerului din cameră și încerc sa descopăr dacă noapte respir pe gură. (am mai citit pe internet lucrurile astea)
Pentru andre
1 antibioticul omoară un microb.
Orice simptom descris, dacă nu a fost cu febra. Nu e infecție bacteriana, nu era cazul decAntibiotic
2. Strepsils. E bun pe dureri acute.
În rest dacă e un gat Iritat de acidul gastric..
De alimente acide... Aceste pastile care conțin vit C, lămâie... Nu fac bine. Usucă mucoasa și mai mult
1 antibioticul omoară un microb.
Orice simptom descris, dacă nu a fost cu febra. Nu e infecție bacteriana, nu era cazul decAntibiotic
2. Strepsils. E bun pe dureri acute.
În rest dacă e un gat Iritat de acidul gastric..
De alimente acide... Aceste pastile care conțin vit C, lămâie... Nu fac bine. Usucă mucoasa și mai mult
Buna ziua!Am si eu o problema cu o durere in gat care nu cedeaza.In luna martie am avut simptome de sinuzita cu usturime in spatele nasului, cu secretii care imi coborau in gat (erau transparente) si durere gat si am luat 10 zile zinnat de 500, 2 pe zi, Dupa ce am terminat tratamentul, cu nasul s a rezolvat dar durerea si usturimea in gat nu.Am luat Decasept, acum folosesc un spray cu propolis si galbenele si nu stiu ce sa mai iau.Gatul e rosu.Anul trecut am avut un episod asemanator si am facut exudat nas si gat totul a iesit bine, acum nu as vrea sa merg la laborator de analize din cauza coronavirusului.Nu am febra, nu tusesc.Am 58 ani, 64 kg, nu fumez, nu beau cafea.Ce tratament ar trebui sa urmez?Multumesc anticipat.
Aici se dau doar sfaturi
Mesajul pentru Andre e Valabil și pentru Tine
Tratament poate administra un medic după ce consulta pacinetul
Acum se poate și consult online. Telemedicina
Mesajul pentru Andre e Valabil și pentru Tine
Tratament poate administra un medic după ce consulta pacinetul
Acum se poate și consult online. Telemedicina
Cum ati rezolvat? De 2 luni ma lupt cu secretii in gat, dureri in piept, nu am pofta de mancare, am slabit vreo 6 kg!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 35punct mare pe amigdala.va rog sa ma ajutati.
- 39gat uscat si usturime dimineata
- 6Laringita cronica congestiva hiperplazica rosie, pe fond peptic si disodie hiperfunctionala
- 2Durere in gat
- 0durere in gat la inghitire
- 1Dureri puternice in ureche si gat
- 3durere persistenta in gat
- 0Durerea in spatele Marului lui Adam
- 0Durere in gat și amigdalite umflate
- 2Durere gat
- 1Durere persistenta in gat
- 1Durere gat și limba iritata
- 1Arsuri în gat
- 1Durere in gat de aproape un an
- 15Dureri în git pe partea stinga