Durere de cap

23-12-2021
PO
Nu este medic/terapeut
PO
Bună dimineața ! De o lună de zile mă doare după cap și capul am fost de doua ori la neurolog și mi au zis că am spondiloza cervicală dar mie îmi este frică să nu am altceva sunt dureri prea mari, simnt durerea în tot capul ca o strângere durerea incepe din spate spre cap în sus apoi pe frunte și tâmple. îmi este tare frică, am mai citit pe net despre meningită și atunci mai rău m am speriat
2 comentarii
0
23-12-2021, ora 21:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergeti la alt neurolog. Faceti un RMN.
0
09-02-2022, ora 11:19
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Bună ziua. Și eu am dureri de cap foarte mari, de mai mult timp, și m-am speriat, crezând că am o tumoare cerebrală. Am mers la neurolog, care m-a trimis la RMN cerebral și RMN de coloană. Am efectuat RMN cerebral, care a evidențiat leziuni ischemice milimetrice vechi și atrofie cerebrală (am 74 de ani și atrofia cerebrală apare și din cauza vârstei), dar durerile, mi s-a spus, sunt provocate de spondioza cervicală. Anul trecut, am făcut două RMN-uri de coloană (coloană cervicală și coloană toraco-lombară), iar diagnosticul a fost de spondiloză cervicală, scolioză toracală et. Discurile sunt pensate și coloana, în întregime, este într-un proces degenerativ (din cauza vârstei). Ca să revin la problema durerilor de cap: durerea este prezentă în partea din spate a capului, apoi urcă spre creștet și se localizează și la nivelul tâmplelor. De multe ori, am senzația de presiune în cap, ca o strângere. Uneori durerea este ascuțită, alteori mai surdă, pulsatilă, dar prezentă aproape tot timpul. Medicul neurolog mi-a spus că durerile de cap (cefalee) sunt cauzate de spondiloza cervicală și, în general, de degenerarea coloanei vertebrale. Ar fi bine, ca să vă liniștiți, să faceți un RMN de coloană cervicală (eventual și lombară) și, poate, un RMN cerebral.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: