durere constanta abdomen inferior

15-01-2010
viorel69
Nu este medic/terapeut
viorel69
Buna ziua,
am citit despre aceste dureri de abdomen inferior ciudate care nu au primit un diagnostic. Este si cazul meu, de 1 an si jumatate ma confrunt cu o durere constanta la citiva cm sub ombilic, stanga, care nu dispare, indiferent de tratament. Mentionez ca am fost la urologi, la gastrologi, am facut RMN la coloana si la abdomen, colonoscopie, ecografie transversala, chiar biopsie la vezica urinara si, nimic nu a iesit anormal. Toate analizele de singe si urina sunt bune.
La ultima vizita la neurolog mi s a prescris Mydocalm si Aulin, iar la urolog Omnicos pentru un potential colon iritabil, dar nu este c ert acest diagnostic. Ce ma sfatuiti, pentru ca nu s a produs nici o schimbare, sa incerc acupunctura, gimnsatica medicala pentru discortroza lombara (neurologul a scris la diagnostic) sau sa merg pe o analiza a scaunului? Multumesc
4 comentarii
0
15-01-2010, ora 15:26
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Vedeti, de asta sunt buni internistii, ptr ca fiecare isi vede de bucatica lui, dar e nevoie de un om care sa aiba cunostinte vaste din toate ramurile medicale pentru a le putea asambla. E f greu sa le asamblez online, dar sunt convins ca un internist va putea sa duca demersul diagnostic spre o concluzie.
0
15-01-2010, ora 15:28
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Chiar si anumite elemente clinice provenite din anamneza si un examen clinic minutios pot adauga un mare plus fata de acele investigatii exhaustive pe care deja le-ati facut dar nu au dus nicaieri...
0
15-01-2010, ora 16:46
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Pentru diagnosticul bolii raman sugestive elementele descrise la examinarea endoscopica a pacientului: pliuri gigante, cu predominanta pe marea curbura gastrica (fundul si corpul gastric fiind afectate in principal), in timp ce restul stomacului are aspect normal sau cvasi-normal.

Este important de precizat ca boala Menetrier are un risc de 10% de a se transforma malign, ceea ce face ca prognosticul pacientilor cu aceasta afectiune sa fie rezervat. Din acelasi motiv sunt recomandate investigatii endoscopice repetate la un anumit interval de timp si realizarea biopsiilor gastrice.
0
15-01-2010, ora 16:47
Dr. Markus Sorin
Medicina interna, Sighetu-Marmatiei
Dr. Markus Sorin
Scuze, comentariul de mai sus(ora 16.46) nu e ptr Dvs- l-am postat din greseala!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durere de burtă
  •