durere ascutita la genunchi stang

Buna ziua, sunt un barbat de 34 ani, 1, 76 m si 86 kg si am o viata destul de activa fizic in sensul ca merg mult pe picioare, folosesc bicicleta in fiecare zi aproape fac naveta la lucru cu ea, alerg din cand in cand, practic fotbalul cel putin odata pe saptamana dar acum aproximativ 3 luni m am trezit cu o durere la nivelul genunchiului stang, ea se manifesta cu precadere cand maresc pasul spre a alerga sau cand cobor/urc scari, durerea este ca o intepatura puternica dar care nu se manifesta cand merg normal sau cand dorm.Durerea a inceput sa apara dupa o perioada cand am inceput sa alerg mai intens pt o conditie fizica mai buna.De asemenea am umflaturi in stanga si dreapta rotulei si genunchii mei imi pocnesc din cand in cand dar asta se intampla si inainte de durere.Am fost la un medic ortoped si in urma unui RMN s a constatat:
-menisc extern prezinta o mica fisura liniara la nivelul cornului anterior, cornul posterior al meniscului intern schiteaza incipiente modificari degenerative;
-contur mai neregulat si usor inomogen al cartilajului trohlear femural.Aspect discret infiltrat al grasimii Hoffa;
-hidrartoza in cantitate redusa asociata cu o colectie lichidiana suprapatelara, extinsa in recesurile patelare;
-cartilajul articular femural prezinta o leziune ce se intinde pe aproximativ 5 mm vizibila in compartimentul femuro tibial intern
-extazii venoase superficiale(varice) vizibile pe fata mediala a segmentului prins in examinare
Dupa ce a citit aceste rezultate medicul ortoped mi a zis ca mi se deterioreaza cartilajul si ca am nevoie sa ma menajez mai mult cu miscarea, pt inceput mi a prescris antiinflamatoare.Totodata mi a zis ca, cartilajul se va degrada odata cu inaintarea
in varsta dar depinde de mine cat pot amana acest lucru indicandu mi infiltratii cu acid hialuronic daca vor continua durerile.
In prezent situatia genunchilui s a mai ameliorat putin dar tot nu ma pot baza pe el, simt durere cumva in spatele rotulei iar in diverse pozitii simt cum rotula se freaca de ceva tesut urmat de disconfort si durere.
Domnule doctor am nevoie si de a doua parere legate de acele infiltratii cu acid hialuronic, de acuratetia diagnosticului sau considerati ca am nevoie de o artroscopie totusi a trecut ceva timp si situatia mea nu s a ameliorat prea mult, fiind si militar acest lucru ma afecteza destul de mult.
Scuze pt lunga descriere si va multumesc anticipat!
-menisc extern prezinta o mica fisura liniara la nivelul cornului anterior, cornul posterior al meniscului intern schiteaza incipiente modificari degenerative;
-contur mai neregulat si usor inomogen al cartilajului trohlear femural.Aspect discret infiltrat al grasimii Hoffa;
-hidrartoza in cantitate redusa asociata cu o colectie lichidiana suprapatelara, extinsa in recesurile patelare;
-cartilajul articular femural prezinta o leziune ce se intinde pe aproximativ 5 mm vizibila in compartimentul femuro tibial intern
-extazii venoase superficiale(varice) vizibile pe fata mediala a segmentului prins in examinare
Dupa ce a citit aceste rezultate medicul ortoped mi a zis ca mi se deterioreaza cartilajul si ca am nevoie sa ma menajez mai mult cu miscarea, pt inceput mi a prescris antiinflamatoare.Totodata mi a zis ca, cartilajul se va degrada odata cu inaintarea
in varsta dar depinde de mine cat pot amana acest lucru indicandu mi infiltratii cu acid hialuronic daca vor continua durerile.
In prezent situatia genunchilui s a mai ameliorat putin dar tot nu ma pot baza pe el, simt durere cumva in spatele rotulei iar in diverse pozitii simt cum rotula se freaca de ceva tesut urmat de disconfort si durere.
Domnule doctor am nevoie si de a doua parere legate de acele infiltratii cu acid hialuronic, de acuratetia diagnosticului sau considerati ca am nevoie de o artroscopie totusi a trecut ceva timp si situatia mea nu s a ameliorat prea mult, fiind si militar acest lucru ma afecteza destul de mult.
Scuze pt lunga descriere si va multumesc anticipat!
2 comentarii

Buna ziua,
Situatia sta total diferit decat v-o imaginati.
Este un gest total lipsit de logica sa alergati la cele 20 kg in exces.
Riscati distrugerea rapida si definitiva a genunchiului (de fapt, atat simptomele descrise cat si RMN-ul confirma deja aceasta distrugere).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Situatia sta total diferit decat v-o imaginati.
Este un gest total lipsit de logica sa alergati la cele 20 kg in exces.
Riscati distrugerea rapida si definitiva a genunchiului (de fapt, atat simptomele descrise cat si RMN-ul confirma deja aceasta distrugere).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior

Va salut domnule doctor,
Sa inteleg ca situatia mea nu este prea roza dar din pacate nu pot da timpul inapoi, pot doar sa ma uit inainte.Ce sfaturi imi puteti da concret pentru a ameliora situatia genunchiului inafara faptului ca trebuie sa slabesc ceva kg si sa evit sporturile agresive cu genunchii.
Ce pot face daca durerea va persista luni de zile, o sa fiu pasibil de interventie chirurgicala?
Va multumesc !!
Sa inteleg ca situatia mea nu este prea roza dar din pacate nu pot da timpul inapoi, pot doar sa ma uit inainte.Ce sfaturi imi puteti da concret pentru a ameliora situatia genunchiului inafara faptului ca trebuie sa slabesc ceva kg si sa evit sporturile agresive cu genunchii.
Ce pot face daca durerea va persista luni de zile, o sa fiu pasibil de interventie chirurgicala?
Va multumesc !!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 57Durere groaznica de genunchi - am 15 ani
- 9Dureri de genunchi de abia poate sa mearga
- 71dureri de genunchi mari noaptea
- 7Durere genunchi
- 2Va rooog raspundeti urgent!!!durere genunchi
- 3durere genunchi si laba piciorului
- 17Ce pot sa iau pentru durere de genunchi?
- 5Dureri la genunchi
- 5Durere in spatele genunchiului partea moale
- 12durere picior genunchi tanar 20 ani
- 2Operatie posibila?
- 7Durere genunchi
- 2Hernie disc nivel 4, 5
- 0Va rog ajutatima! pata rosie umflata tare dureroasa la genunchi
- 2Problema tibie după operație veche
- 1Durere sub genunchi
- 2Genunchi umflat si dureros - cazatuta pe scari
- 3Condropatie grad IV, leziune degenerativă grad III
- 0Ajutati-ma cu o parere - dureri dupa meniscectomie