Luxatie Rotula

02-02-2019
AlexandraT20
Nu este medic/terapeut
AlexandraT20
Buna ! Am 22 de ani, gen feminin, iar in urma cu o saptamana, fara a face efort sau vreo miscare brusca, ci pur si simplu stateam in picioare ( nu mergeam), am simtit o durere intensa la nivelul genuchiul si a gambei piciorului stang - am cazut, controlat si constient pe parte dreapta... piciorul stang s-a indoit si am observat cum rotula s-a deplasat in exterior.. in final am reusit sa aduc rotula cu mana inapoi, in urmatoarele minute deja incepuse
sa se umfle si am mers la urgente. Acolo doctorii nu mi-au dat prea multe explicatii, ci pur si simplu, dupa efectuarea radiografiei, mi-au imobilizat piciorul intr.o atela ghipsata dorsal, pe care v-a trebui sa o port 21 de zile si mi-au recomandat comprese cu gheata pe zona afectata. As dori, daca se poate, sa mi se spuna care ar fi cauza deplasarii rotulei (nefacand niciun fel de efort in momentul deplasarii acesteea) si daca este normal sa persiste durerea in interstate mare si in a 9a zi de la accident? Va multumesc !
1 comentarii
0
03-02-2019, ora 09:27
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Rotula se luxeaza ca urmare a unei conformatii particulare a genunchiului (displazie femuro-patelara).
Tratamentul modern exclude imobilizarea genunchiului in favoarea unei orteze mobile de "recentrare" a rotulei.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: