Dupa operatia de hernie inghinala
Au trecut 4 zile. Hernia era doar la inceput, deci operatia nu a fost foarte complicata. M-am ales cu un petec.
M-am ridicat in picioare 3 ore dupa operatie, la indemnul medicului chirurg. 3 ore dupa, m-am deplasat la baie. M-au lasat acasa a doua zii de dimineata, si m-am intors acum doua zile doar pentru a-mi avea seringa pentru drenaj scoasa; doctorul chirurg mi-a scos si trei din cele 6 cusaturi, ultimele urmand a-mi fii scoase maine de dimineata.
Acum problema: simt nevoia de a merge la baie si nu pot elimina scaunul. Nu ma simt constipat, insa nu imi pot incorda muschii abdominali indeajuns pentru a elimina, si simt intepaturi usoare in zona taieturii cand ma apropii de forta maxima pe care o pot genera.(taietura se afla in zona stanga a vezicii urinare).
Mi-e frica sa imping peste cat pot momentan de frica desfacerii taieturii de la operatie. Stiu ca este posibil in cazul in care as fii constipat, insa simt un scaun normal.
Cum am spus, maine dimineata ma voi intoarce la spital, dar m-am gandit sa postez aici, poate primesc un raspuns ca sa dorm mai bine la noapte.
Sugestii ?
M-am ridicat in picioare 3 ore dupa operatie, la indemnul medicului chirurg. 3 ore dupa, m-am deplasat la baie. M-au lasat acasa a doua zii de dimineata, si m-am intors acum doua zile doar pentru a-mi avea seringa pentru drenaj scoasa; doctorul chirurg mi-a scos si trei din cele 6 cusaturi, ultimele urmand a-mi fii scoase maine de dimineata.
Acum problema: simt nevoia de a merge la baie si nu pot elimina scaunul. Nu ma simt constipat, insa nu imi pot incorda muschii abdominali indeajuns pentru a elimina, si simt intepaturi usoare in zona taieturii cand ma apropii de forta maxima pe care o pot genera.(taietura se afla in zona stanga a vezicii urinare).
Mi-e frica sa imping peste cat pot momentan de frica desfacerii taieturii de la operatie. Stiu ca este posibil in cazul in care as fii constipat, insa simt un scaun normal.
Cum am spus, maine dimineata ma voi intoarce la spital, dar m-am gandit sa postez aici, poate primesc un raspuns ca sa dorm mai bine la noapte.
Sugestii ?
1 comentarii
Daca simti nevoia sa mergi la baie, mergi...stai cateva minute fara sa faci nici un efort..daca e sa elimini scaunul, il vei elimina imediat, prin stimulare reflexa, cu un efort minim..daca nu iese nimic, NU insista, te ridici si vei reveni ori de cate ori ai senzatia de eliminare fecala iminenta.Hrana sa fie lichida si semilichida tocmai pentru a evita constipatia.. E periculos sa fortezi, riscant..
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 52recuperare dupa operatie de hernie inghinala
- 7Recuperare dupa operatie de hernie..
- 3dupa operatia de hernie inghinala - infectie si puroi
- 4info operatie hernie inghinala
- 20Hernie inghinala - durere, tratament
- 1Recuperare dupa operatie de hernie inghinala
- 2Hernie inghinala?
- 3Testicul necoborât şi hernie inghinală.
- 1Hernie inghinala in evolutie.
- 1Problema penis
- 3Durere in zona ovarului drept - hernie inghinala?
- 5Operatie hernie inghinala dreapta
- 0Hernie inghinala stanga si varicocel testicul stanga
- 2Hernie inghinala operată clasic
- 13Hernie inghinala
- 0Hernie inghinala și prolaps genital.
- 3Umflatura testicol dupa operatie
- 2Ridicare obiecte grele dupa operatie clasica cu plasa protetica hernie inghinala
Mai multe informații despre: Hernia inghinala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: