dupa 6 ani de relatie,.doar certuri, m am saturat!!

buna, ma numesc ana, am 26 de ani si sunt intr o relatie de 6 ani.acum 6 ani am cunoscut un barbat cu 11 ani mai mare decat mine care ma fascina, a fost dragoste la prima vedere, au urmat 3 ani de iubire foarte frumoasa, cu certuri normal, dar nu grave, ca in fiecare cuplu, , , de 3 ani de cand nu prea ii mai merge treaba, nu mai face bani ca inainte, il apuca nebuniile, ca noi doi suntem in criza, ca eu m am schimbat ca nu mai sunt ca inainte, reprosuri, f multe reprosuri, mentionez ca eu l am iertat de 2 ori ca m a inselat si pe deasupra ii plac jocurile de noroc.eu muncesc 5 zile pe sapt, eu aduc banii in casa el nu face nimic, mereu nemultumit de la mancare pana la felul in care ma exprim, am ajuns sa ne certam in fiecare zi numai din cauza lui, daca eu zic ca nu mi place ceva ce lui ii place gata incepe cearta.exemplu:el zice ca partidul 'nu stiu care' castiga alegerile, si eu ii zic nu cred ca e mic nu au sanse...il apuca o mare criza de nervi, al exempu...ma uitam la poze cu familia mea si scriam comentarii si el ma intreaba de ce razi, eu ii zic ma amuz la pozele astea, el ma intreba ce scrii si eu ii zic 'chestii de ras', a facut o mare criza de nervi ca nu i am zis in momentul ala ce scriam, adica eu trebuia sa ma opresc din scris sa i zic lui tot si dupa sa continui, si a inceput o mare cearta, am dat exemplele astea ca sa se inteleaga ca ne certam, adica el se supara din orice.., , , , , eu cred ca el are probleme cu nervii, se simte inutil, , , , nu stiu ce sa mai fac, simt ca toate visele mele se naruie, nu stiu ce sa mai fac ca sa isi revina, mentionez ca a fost mereu un om nemutumit de tot dar acum e exagerat, va rog spuneti va parerea, ce as putea sa fac???sa raman in nebunia asta sau sa plec.
4 comentarii

Potrivit teoriei celor 8 stagii ale vieţii (Erikson), când omul se îndreaptă spre 40 de ani, începe etapa în care pe primul loc este lucrul. În această etapă, bărbaţii se aşteaptă să fie "provideri". Chiar şi lipsa unei promovări în această etapă a vieţii poate fi percepută drept stagnare. Cu atât mai mult este astfel în situaţia în care nu numai că nu a promovat, dar nici măcar nu lucrează. De aceea şi merge la jocuri de noroc: speră să îşi îndeplinească rolul de "provider", să arate (în primul rând lui însuşi) că nu este ratat. De aceea se enervează când scrieţi "chestii de râs". El nu prea are chef de râs, nu se poate relaxa fiindcă a acumulat tensiune din cauza distanţei mari între ceea ce crede că este sarcina lui de îndeplinit şi gradul îndeplinirii ei. De fapt, aţi intuit acest lucru când aţi spus "se simte inutil".
Dacă să plecaţi sau să rămâneţi ? Cea mai calificată ca să răspundeţi la întrebarea asta sunteţi dv. Vreţi să plecaţi sau vreţi să rămâneţi? Citind mai mult printre rânduri, eu sunt înclinat mai degrabă să decodific că aţi vrea să plecaţi.
Dacă să plecaţi sau să rămâneţi ? Cea mai calificată ca să răspundeţi la întrebarea asta sunteţi dv. Vreţi să plecaţi sau vreţi să rămâneţi? Citind mai mult printre rânduri, eu sunt înclinat mai degrabă să decodific că aţi vrea să plecaţi.

Frumos raspuns... Iar eu as adauga ceva. O relatie care nu ofera iubire, echilibru, armonie, sprijin, respect, e un dezastru!
Totusi, vietisoara asta a noastra e scurta, de ce sa traim nefericiti?
Nu trebuie sa incerci sa schimbi un om, e irosire de viata, sanatate, optimism... ci trebuie sa cauti si sa-l gasesti pe acela COMPATIBIL cu tine!
Totusi, vietisoara asta a noastra e scurta, de ce sa traim nefericiti?
Nu trebuie sa incerci sa schimbi un om, e irosire de viata, sanatate, optimism... ci trebuie sa cauti si sa-l gasesti pe acela COMPATIBIL cu tine!

multumesc de raspuns, aveti dreptate, eu sper doar sa fie o perioada...sa treaca...

My dear,
Nu trai cu speranta ca povestea voastra se va sfarsit cu happy end. De curand am citit cartea "Dragostea dureaza 3 ani"... nu este chiar asa, trebuie gasita iubirea adevarata, acea persoana alaturi de care ai curajul sa imbatranesti, sa ii dedici o partea din viata ta. Toate relatia voastra s-a transformat intr-un imens gol de neincredere, din acest motiv iti recomand sa discuti cu un psiholog, in cateva sedinte de consiliere psihologica vei reusi sa iti dai seama daca actuala iubire este cea adevarata si atunci trebuie sa lupti pentru voi, sau sentimentele tale s-au stins si atunci trebuie sa mergi mai departe. Cel mai simplu sa iti analizezi situatia/relatia este sa discuti cu un psiholog online - topexperti.ro este o platforma de comunicare care ofera consiliere psihologica online. Vorbeste deschis cu un psiholog, cautati impreuna cararea vietii tale. Nu lua decizii pripite... poti regreta mai tarziu! Numai bine
Nu trai cu speranta ca povestea voastra se va sfarsit cu happy end. De curand am citit cartea "Dragostea dureaza 3 ani"... nu este chiar asa, trebuie gasita iubirea adevarata, acea persoana alaturi de care ai curajul sa imbatranesti, sa ii dedici o partea din viata ta. Toate relatia voastra s-a transformat intr-un imens gol de neincredere, din acest motiv iti recomand sa discuti cu un psiholog, in cateva sedinte de consiliere psihologica vei reusi sa iti dai seama daca actuala iubire este cea adevarata si atunci trebuie sa lupti pentru voi, sau sentimentele tale s-au stins si atunci trebuie sa mergi mai departe. Cel mai simplu sa iti analizezi situatia/relatia este sa discuti cu un psiholog online - topexperti.ro este o platforma de comunicare care ofera consiliere psihologica online. Vorbeste deschis cu un psiholog, cautati impreuna cararea vietii tale. Nu lua decizii pripite... poti regreta mai tarziu! Numai bine

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 18Ar putea suferi, pe viitor de cancer la ficat?
- 4ce sa fac?
- 16cum sa readuc dragostea intre noi?
- 9Nu stiu cum sa procedez, cine imi poate da un sfat ?
- 9sunt o proasta?
- 4bulversare totala
- 25Cum sa fac sa ma impac cu sotia
- 4E normal sa simt asta?
- 3nu ma mai iubeste, un sfat va rog
- 4ce pot face in ultimul moment pentru a recastiga increderea sotiei
- 5foarte foarte greu ma despart de cineva...
- 17ma simt vinovata ca nu il iubesc!!
- 6sunt foarte trista.. mi-e fica de avort
- 10Va jur ca nu exista BOALA mai grea...
- 5Probleme in cuplu!
- 13Sa fie monotonia de vina? Cum ne putem salva relatia?
- 18Eu traiesc doar cu el in cap! E sau nu psihopat?
- 5Sa lupt sau sa renunt?
- 5Posibila depresie?
Mai multe informații despre: Relatia de cuplu probleme de cuplu
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: