Doza dubla de anticonceptionale - efecte
Buna ziua,
Aseara din greseala am luat doua anticonceptionale (folosesc Artizia) fiindca initial am crezut ca nu luasem cu o seara inainte. Dupa ce am luat doua pastile, mi-am dat seama ca de fapt luasem si in seara precedenta. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare? Dupa ce termin folia sa mai iau inca o pastila din folia noua si apoi sa incep pauza?
Va multumesc
Aseara din greseala am luat doua anticonceptionale (folosesc Artizia) fiindca initial am crezut ca nu luasem cu o seara inainte. Dupa ce am luat doua pastile, mi-am dat seama ca de fapt luasem si in seara precedenta. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare? Dupa ce termin folia sa mai iau inca o pastila din folia noua si apoi sa incep pauza?
Va multumesc
8 comentarii
Stiati ca anticonceptionalele produc mai multe avorturi timpurii mai multe decat daca ati face chiuretaj la spital ?
Nu mai folositi asa ceva. Au o gramada de efecte secundare care apar mai devreme sau mai tarziu.
Cititi aici despre ce li s-a intamplat la o parte din fetele de pe Forum Romedic care au utilizat asa ceva.
http://forum.romedic.ro/prod/Marturii_despre_anticonceptionale_083575.html
Daca va respecta, sotul ar trebui sa foloseasca prezervativ, nu sa isi bata joc de corpul si de sanatatea dv.
Nu mai folositi asa ceva. Au o gramada de efecte secundare care apar mai devreme sau mai tarziu.
Cititi aici despre ce li s-a intamplat la o parte din fetele de pe Forum Romedic care au utilizat asa ceva.
http://forum.romedic.ro/prod/Marturii_despre_anticonceptionale_083575.html
Daca va respecta, sotul ar trebui sa foloseasca prezervativ, nu sa isi bata joc de corpul si de sanatatea dv.
Termini folia, faci pauza de 7 zile si incepi o folie noua...
@ Dr. Balcan Anisoara - Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Termina folia, incepe alta si intr-un an mai face minim 2 avorturi timpurii care ii vor afecta viata in viitor.
Termina folia, incepe alta si intr-un an mai face minim 2 avorturi timpurii care ii vor afecta viata in viitor.
Avorturile pot avea legatura sau nu cu anticonceptionalele.Ex:exista paciente care nu au luat niciodata anticonceptionale si care au trombofilie, datorita careia au pierdut sarcini in primele luni de sarcina.
Pe de alta parte, anticonceptionalele se administreaza dupa efectuarea unui set de analize, inclusiv hormonale.
Fiecare caz este particular si nu putem generaliza nici ca toata lumea sa se protejeze doar cu anticonceptionale, dar nici sa faca copii nedoriti.
Decizia este luata de fiecare pacienta in parte.
Pe de alta parte, anticonceptionalele se administreaza dupa efectuarea unui set de analize, inclusiv hormonale.
Fiecare caz este particular si nu putem generaliza nici ca toata lumea sa se protejeze doar cu anticonceptionale, dar nici sa faca copii nedoriti.
Decizia este luata de fiecare pacienta in parte.
@ Dr.Brummer | Dr. Cosmina Brümmer - Obstetrica-ginecologie
Am avut 3 medici ginecologi in familie.
Din 4 persoane cate are familia mea 3 sunt cu handicap.
Desigur ca poti lua cate anticonceptionale doresti de la farmacie si sa faci mai multe avorturi timpurii in primele 14 zile de viata decat daca ai face la un ginecolog care ti-ar sfarteca copilul in bucati, in deplinatatea facultatilor mintale fiind. Si neinteresandu-l in ce mod influenteaza soarta neamului respectiv si al lui insusi.
Fiecare e liber sa faca ce vrea. Doar suntem in democratie.
Plata e dupa.
Am avut 3 medici ginecologi in familie.
Din 4 persoane cate are familia mea 3 sunt cu handicap.
Desigur ca poti lua cate anticonceptionale doresti de la farmacie si sa faci mai multe avorturi timpurii in primele 14 zile de viata decat daca ai face la un ginecolog care ti-ar sfarteca copilul in bucati, in deplinatatea facultatilor mintale fiind. Si neinteresandu-l in ce mod influenteaza soarta neamului respectiv si al lui insusi.
Fiecare e liber sa faca ce vrea. Doar suntem in democratie.
Plata e dupa.
Erau mentiuni din tratatele de ginecologie.
Alte comentarii sunt inutile.
Concluzia ar fi ca decizia este a fiecarei paciente in parte.
Alte comentarii sunt inutile.
Concluzia ar fi ca decizia este a fiecarei paciente in parte.
Consider ca trebuie sa se stie despre aceste lucruri.
imi cer scuze... stiu ca poate nu este locul dar am si eu o intrebare. Tot gasesc pe net cum ca daca iei vitamina B pe parcursul perioadei in care iei anticonceptionale scade eficacitatea, este adevarat? si daca da, va rog spuneti-mi ce se poate face in legatura cu asta.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2am luat pastila gresita
- 2cat mai pot lua anticonceptionale
- 3reincepere folie dupa o pastila uitata
- 4iau anticonceptionale si ma dor sanii
- 13Cum trebuie sa iau prima pastila si cat timp trebuie sa ma protejez cu prezervativ?
- 4se pot intretine relatii sexuale dupa prima pastila?
- 8Pauza anticonceptionale?
- 3exista riscul sa fiu insarcinata?
- 8ce se intampla daca.?
- 7anticonceptionalele yaz
- 7Nerespectarea programului de anticonceptionale
- 6Lamuriti-ma.. de o luna iau anticonceptionale, luna viitoare cum sa iau?
- 2folosirea corecta a anticonceptionalelor
- 9Oprire tratament logest-intarziere menstruatie
- 2de cand este indicat sa incep anticonceptionalele
- 0insarcinata in timp ce iau AC?
- 3Yasmine sau Diane35..in tratamentul Acneei!
- 1nu stiu daca pot incepe anticonceptionale fara pastila cu nr 1
- 0NUVARING sau LOGEST
- 1Interactiune anticonceptionale
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor anticonceptionalele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: