Disperat!! Hematemeza dupa consum exagerat de alcool + analize

Buna ziua! In decurs de vreo 2-3 saptamani am baut exagerat de multa bere pe fond de stres si nemancat! In final, corpul meu a cedat si am avut un episod de varsaturi cu sange (putin sange, nu exagerat).
Marti am fost la gastroenterolog, care m-a diagnosticat cu o gastrita acuta (posibil alcoolica) - doar din anamneza si fara endoscopie; mi-a prescris tratament cu Nexium si Total Cleanse Liver pentru ficat. Nu am mai avut deloc episoade de atunci de cand m-am lasat de tot de baut dupa acest eveniment.
Problema este ca trebuie sa fac si niste analize (mai mult pentru ficat: TGO, TGP; Bilirubina. Intrebarea mea este urmatoarea. Avand in vedere ca acum 3 ani (la 20 de ani) am facut aceste analize de ficat si au iesit foarte bune, in ce masura ar trebui sa ma ingrijoreze dupa inca 3 ani de consumat alcool (in special bere) ca vor iesi proaste? Si nu neaparat proaste, ci foarte proaste sau ireversibile?
PS: consumam alcool si inainte de acele analize de acum 3 ani (de pe la 17 ani)si nu sufar de boli hepatice cronice sau alte boli cunoscute
Multumesc mult de tot!!
Marti am fost la gastroenterolog, care m-a diagnosticat cu o gastrita acuta (posibil alcoolica) - doar din anamneza si fara endoscopie; mi-a prescris tratament cu Nexium si Total Cleanse Liver pentru ficat. Nu am mai avut deloc episoade de atunci de cand m-am lasat de tot de baut dupa acest eveniment.
Problema este ca trebuie sa fac si niste analize (mai mult pentru ficat: TGO, TGP; Bilirubina. Intrebarea mea este urmatoarea. Avand in vedere ca acum 3 ani (la 20 de ani) am facut aceste analize de ficat si au iesit foarte bune, in ce masura ar trebui sa ma ingrijoreze dupa inca 3 ani de consumat alcool (in special bere) ca vor iesi proaste? Si nu neaparat proaste, ci foarte proaste sau ireversibile?
PS: consumam alcool si inainte de acele analize de acum 3 ani (de pe la 17 ani)si nu sufar de boli hepatice cronice sau alte boli cunoscute
Multumesc mult de tot!!
1 comentarii

Buna ziua. In decurs de 3 ani se pot schimba multe pe fondul consumului de alcool. Nu cred ca este cazul sa ne gandim acum la o afectiune hepatica ireversibila (ciroza)cauzata de alcool, dar va sfatuiesc sa nu mai continuati asa caci, in caz contrar, cel mai probabil acolo veti ajunge.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 23Boala maniaco-depresiva - Cum il salvam?
- 2are tumora recto sigmoidiana cu invazie vezica urinara i s-a recomandat 1-2 pahare de vin pe zi
- 3Comportament agresiv, obsesiv, complexat
- 11Ma inrosesc de la bautura
- 8Simptome multiple
- 36Cum pot sa ajut o persoana dependenta de alcool
- 6avem o mare problema: ALCOOLUL
- 0Pentru adolescentii cu "tatic" alcoolic
- 4nuxvomica ajuta la diminuarea consumului de alcool?
- 0Alcoolul creşte riscurile de cancer intestinal
- 5alcool in prima luna de sarcina
- 4Operatie Bypass
- 15Cum sa ma las de baut?
- 3Imi este foarte rau a doua zi dupa ce consum alcool!
- 5Sotul meu nu recunoaste ca este alcoolic!
- 1nu vrea sa renunte la alcool dar nici de dragul fetite
- 4dupa primul pahar ma rosesc la fata si am senzatia ca ma sufoc
- 1Hematemeza dupa consum exagerat de alcool + analize
Mai multe informații despre: Alcoolul Hematemeza
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: