Disperat!! Hematemeza dupa consum exagerat de alcool + analize
Buna ziua! In decurs de vreo 2-3 saptamani am baut exagerat de multa bere pe fond de stres si nemancat! In final, corpul meu a cedat si am avut un episod de varsaturi cu sange (putin sange, nu exagerat).
Marti am fost la gastroenterolog, care m-a diagnosticat cu o gastrita acuta (posibil alcoolica) - doar din anamneza si fara endoscopie; mi-a prescris tratament cu Nexium si Total Cleanse Liver pentru ficat. Nu am mai avut deloc episoade de atunci de cand m-am lasat de tot de baut dupa acest eveniment.
Problema este ca trebuie sa fac si niste analize (mai mult pentru ficat: TGO, TGP; Bilirubina. Intrebarea mea este urmatoarea. Avand in vedere ca acum 3 ani (la 20 de ani) am facut aceste analize de ficat si au iesit foarte bune, in ce masura ar trebui sa ma ingrijoreze dupa inca 3 ani de consumat alcool (in special bere) ca vor iesi proaste? Si nu neaparat proaste, ci foarte proaste sau ireversibile?
PS: consumam alcool si inainte de acele analize de acum 3 ani (de pe la 17 ani)si nu sufar de boli hepatice cronice sau alte boli cunoscute
Multumesc mult de tot!!
Marti am fost la gastroenterolog, care m-a diagnosticat cu o gastrita acuta (posibil alcoolica) - doar din anamneza si fara endoscopie; mi-a prescris tratament cu Nexium si Total Cleanse Liver pentru ficat. Nu am mai avut deloc episoade de atunci de cand m-am lasat de tot de baut dupa acest eveniment.
Problema este ca trebuie sa fac si niste analize (mai mult pentru ficat: TGO, TGP; Bilirubina. Intrebarea mea este urmatoarea. Avand in vedere ca acum 3 ani (la 20 de ani) am facut aceste analize de ficat si au iesit foarte bune, in ce masura ar trebui sa ma ingrijoreze dupa inca 3 ani de consumat alcool (in special bere) ca vor iesi proaste? Si nu neaparat proaste, ci foarte proaste sau ireversibile?
PS: consumam alcool si inainte de acele analize de acum 3 ani (de pe la 17 ani)si nu sufar de boli hepatice cronice sau alte boli cunoscute
Multumesc mult de tot!!
1 comentarii
Buna ziua. In decurs de 3 ani se pot schimba multe pe fondul consumului de alcool. Nu cred ca este cazul sa ne gandim acum la o afectiune hepatica ireversibila (ciroza)cauzata de alcool, dar va sfatuiesc sa nu mai continuati asa caci, in caz contrar, cel mai probabil acolo veti ajunge.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 16Legat de creatinina
- 2are tumora recto sigmoidiana cu invazie vezica urinara i s-a recomandat 1-2 pahare de vin pe zi
- 33nu stiu ce sa fac... dar trebuie sa-l ajut
- 13Consum alcool, in cantitati...
- 7dependenta de alcool?
- 11sotul meu bea mult si sta cu prietenii
- 18Consumul moderat o problema?
- 4nuxvomica ajuta la diminuarea consumului de alcool?
- 6depresie? rog sfatul unui psihiatru.
- 6mama mea e depresiva de 34 ani si acum nu mai vrea sa traiasca
- 13deja alocolul imi controleaza viata. De unde incep?
- 0Tatal meu a renuntat brusc la alcool, ia pastile dar nu se simte bine
- 12consumul de alcool in timpul tratamentului pt depresie majora.
- 3palpitatii rapide cand consum alcool
- 1nu vrea sa renunte la alcool dar nici de dragul fetite
- 4dupa primul pahar ma rosesc la fata si am senzatia ca ma sufoc
- 4Simptome ciudate... dupa ce am baut
- 1Hematemeza dupa consum exagerat de alcool + analize
- 2dureri
Mai multe informații despre: Alcoolul Hematemeza
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: