dismenoree - nicio solutie fara anticonceptionale?
Buna ziua, refuz sa cred ca nu exista niciun remediu impotriva dismenoreei (inafara de anticonceptionale, nu-mi sunt recomandate). In prima zi am niste dureri insuportabile, dr. ginecolog mi-a spus sa iau un antiinflamator, dar nu mereu isi face efectul. Trebuie sa-l iau dupa ce incepe sa ma doara, l-am luat cu punti inainte si nu si-a facut efectul.Pun o sticla cu apa calda, dar durerea tot isi face de cap. Uneori am senzatii de voma, ca nu pot respira, si incep sa tremur, sa-mi fie frig si cald, dar pe rand si nu intr-o ordine exacta.
As vrea sa stiu daca nu se poate face nimic fara anticonceptionale.
As vrea sa stiu daca nu se poate face nimic fara anticonceptionale.
3 comentarii
Formele usoare de dismenoree se trateaza numai cu antalgice si antispastice.Dar in formele de dismenoree in care acestea nu-si mai fac efectul, se da tratament hormonal [ pilule contraceptive combinate ] sau inhibitori de prostaglandine, cum ar fi acidul mefenamic [ preparatul numit Vidan ], 500 mg la 8 ore.Acesta din urma reduce contractiile uterine si durerea.Fizioterapia poate de asemeni ajuta.Dar dismenoreea poate persista sub forme foarte dureroase si atunci cand ai o infectie pelvina sau genitala cronica, netratata.Numai bine!
Va multumesc pt raspuns, dar mai am unele nedumeriri.. Mi-am facut o ecografie abdomen+pelvis, nu a iesit rea, doar ca as avea (probabil) uterul bicorn, nu se stie inca, dr ginecolog m-a trimis sa-mi fac o ecografie transvaginala. Am fost la 3 dr, 3 pareri diferite, ca am chist la un ovar, ba ca n-am nimic, dar nici unul nu a fost in stare sa imi spuna care este cauza durerii si ce as putea lua inafara de anticonceptionale pt ca nici nu vreau si nici nu-mi sunt recomandate.
Poti incerca si un remediu din plante mai exact uleiul de primula ce contine un acid gras GLA (ac. gama linoleic). Exista niste suplimente nutritive ce se administraza cu cateva zile inainte si amelioreaza foarte bine durerile menstruale ca de altfel si celelalte simptome asociate(emotional, somatic si comportamental).
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2ciclu neregulat (dismenoree)
- 4Anticonceptionale pt dismenoree
- 3Dismenoree
- 6efecte adverse la anticonceptionale! va rog mult ajutati-ma!
- 5usturimi la nivelul zonei genitale.. Urgent!
- 5durere lombara de multi ani
- 2Dismenaree secundara
- 4Dismenoree
- 6menstruatie peste sarcina sau (posibil) o sarcina?
- 0Dismenoree insotita de cheaguri de sange maricele
- 3Terapia cu miere in infertilitate, dismenoree si frigiditate
- 2dieta si remedii naturale pentru dismenoree si ciclu menstrual abundent
- 0Desirett 75
- 1Postoperator, complicații menstruatie
Mai multe informații despre: Dismenoreea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: