disfonie

Buna seara! Ma bucur ca pot comunica, sau primi cateva sugestii, in acest mod.Am fost internata cu diag. 'Gusa polinodulara plonjanta intratoracic, cu fenomene de compresiune'
Sunt operata din 05.09.2014 de tiroida-'Tiroidectomie totala, Toracotomie exploratorie'la Timisoara
Rezultatul histopatologic este NEGATIV.
Sunt inca in medical, chiar daca s-au rezolvat toate problemele medicale, cu exceptia uneia --vocea este inca ragusita, ORL-istul, mi-a spus ca am pareza a corzii vocale drepte.
Problema dureroasa este ca, sunt invatatoare si am nevoie de voce.Mai am trei ani pana la pensie, dar nu doresc sa-mi inchei inca, astfel cariera.
Da-ti-mi, va rog, cateva lamuriri, daca pot sa sper in a-si reveni, cum pot sa o ajut(am avut Prednison, o sapt., Milgama tot timpul, cu intrerupere de o luna, cand am facut B1 si B6 inj.).
M-am gandit, chiar daca pare o fantezie, sa incep semestrul al II-lea, folosind o lavaliera(la guler)sa-mi amplific vocea. Am luat in calcul sa-mi fac si orarul, cu prof. de la clasa, astfel incat sa pot avea cate o ora pauza de voce.V-as ruga sa ma ajutati cu sfaturi !!!
Cu multumiri, V.V.
Sunt operata din 05.09.2014 de tiroida-'Tiroidectomie totala, Toracotomie exploratorie'la Timisoara
Rezultatul histopatologic este NEGATIV.
Sunt inca in medical, chiar daca s-au rezolvat toate problemele medicale, cu exceptia uneia --vocea este inca ragusita, ORL-istul, mi-a spus ca am pareza a corzii vocale drepte.
Problema dureroasa este ca, sunt invatatoare si am nevoie de voce.Mai am trei ani pana la pensie, dar nu doresc sa-mi inchei inca, astfel cariera.
Da-ti-mi, va rog, cateva lamuriri, daca pot sa sper in a-si reveni, cum pot sa o ajut(am avut Prednison, o sapt., Milgama tot timpul, cu intrerupere de o luna, cand am facut B1 si B6 inj.).
M-am gandit, chiar daca pare o fantezie, sa incep semestrul al II-lea, folosind o lavaliera(la guler)sa-mi amplific vocea. Am luat in calcul sa-mi fac si orarul, cu prof. de la clasa, astfel incat sa pot avea cate o ora pauza de voce.V-as ruga sa ma ajutati cu sfaturi !!!
Cu multumiri, V.V.
3 comentarii

sa aveti rabdare
organismul in 3 sapatamni pana la 3 luni.. isi modifica anatomia locala si treptat o sa puteti vorbi cu o singura coarda vocala
organismul in 3 sapatamni pana la 3 luni.. isi modifica anatomia locala si treptat o sa puteti vorbi cu o singura coarda vocala

Multumesc mult pentru raspuns.Am deja 3 luni de la operatie.Mai sper.
Cu multumiri,
virtopeanu viorica
Cu multumiri,
virtopeanu viorica

Si eu am fost diagnisticata cu disfonie cauza nu o poate gasi niciun medic.. vorbesc cateva minute apoi nu mai pot pur si simplu? totul a ainceput dupa ce am facut varicela.Brusc nu am mai putut sa inghit si de 1 an ma tot chinui sa vorbesc si sa mananac ce sa fac?

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6disfonie?
- 4disfonie hipofunctionala
- 6ma deranjeaza foarte tare aceasta ragusala.. ce mai pot face ceva pt a-mi recapata vocea?
- 1Disfonie??
- 3Raguseala, disfonie !
- 2Disfonie din adolescenta
- 0Raguseala din adolescenta
- 2Disfonie
Mai multe informații despre: disfonia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: