Discomfort in anus/rect?

Salut!
Am 25 de ani. Am o problema mai rusinoasa de o saptamana, anume ca simt o jena in anus sau rect. Se simte ca si cum as avea ceva ramas acolo, ca si cum ma zgarie sau simt ca se plimba ceva cand fac anumite miscari, cateodata chiar mici intepaturi de disconfort. Toate simptomele astea sunt si urmate de o senzatie de presiune. Parca mi-a ramas o mica parte din scaun blocata acolo, chiar daca nu e nimic inauntru.
Inainte sa-mi apara simptomele astea, am fost constipat cateva zile, in sensul ca faceam zilnic, dar faceam tare si bobite multe. Ma cam chinuiam la WC ca sa scot pe rand totul.
In prezent am inceput sa mananc alimente bogate in fibre si sa ma hidratez. Am scaun normal as zice eu, culoare normala (cateodata maro, cateodata maro cu o tenta galbuie sau verzulie), nu ma doare dupa ce fac, ci doar simt jena aia in continuare pentru putin timp, nu am văzut sange prezent in scaun.
Nu prea stiu de la ce este si imi este frica sa nu fie ceva mai nasol. Ma gândeam sa merg si la medic daca persista, dar am teama si rusine pentru ca stiu ca un consult la poponeata se lasa cu degete sau alte lucruri bagate acolo.
A mai patit careva? Parere de la un medic?
Multumesc! :)
Am 25 de ani. Am o problema mai rusinoasa de o saptamana, anume ca simt o jena in anus sau rect. Se simte ca si cum as avea ceva ramas acolo, ca si cum ma zgarie sau simt ca se plimba ceva cand fac anumite miscari, cateodata chiar mici intepaturi de disconfort. Toate simptomele astea sunt si urmate de o senzatie de presiune. Parca mi-a ramas o mica parte din scaun blocata acolo, chiar daca nu e nimic inauntru.
Inainte sa-mi apara simptomele astea, am fost constipat cateva zile, in sensul ca faceam zilnic, dar faceam tare si bobite multe. Ma cam chinuiam la WC ca sa scot pe rand totul.
In prezent am inceput sa mananc alimente bogate in fibre si sa ma hidratez. Am scaun normal as zice eu, culoare normala (cateodata maro, cateodata maro cu o tenta galbuie sau verzulie), nu ma doare dupa ce fac, ci doar simt jena aia in continuare pentru putin timp, nu am văzut sange prezent in scaun.
Nu prea stiu de la ce este si imi este frica sa nu fie ceva mai nasol. Ma gândeam sa merg si la medic daca persista, dar am teama si rusine pentru ca stiu ca un consult la poponeata se lasa cu degete sau alte lucruri bagate acolo.
A mai patit careva? Parere de la un medic?
Multumesc! :)
1 comentarii

Posibil sa fie o fisura sau iritatie anal, a o rectoscopie poate da diagnosticul

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 25Hemoroizi?
- 6hemoroizi sau fisuri anale?
- 15Iritatie intre picioare
- 37a fost cineva la proctoline?
- 6umflaturi in zona anala si pe limba
- 6copil de 1 an hemoroizi de la constipatie?
- 9Colonoscopia se poate face cu anestezie?
- 1Hemoroizii şi o viitoare sarcina
- 6Hemoroizi.. ce manacam?
- 7Infectie anala
- 3Probleme Hemoroizi
- 4Galme in jurul anusului
- 3Tromboflebita hemoroidala
- 1Hemoroizi sau nu?!
- 1Exista totuși o metoda de tratament cu anumite alifii pentru hemoroizi.
- 0Scaun sub forma de bobite
- 1mancarime si un junghi timp de cateva minute dupa operatie hemoroizi
- 1Probleme colon?
- 3Durere și sângerări anale
- 4Firicel de sange pe hartie
Mai multe informații despre: Hemoroizi iritatia in zona anala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: